El: Sok játékosomnak a mai volt a legjobb teljesítménye – Stöger

Vágólapra másolva!
2021.09.16. 22:04
null
Peter Stöger összességében elégedett játékosai teljesítményével (Fotó: Árvai Károly)
A labdarúgó Európa-liga G-csoportjának első mérkőzésén a Ferencváros 2–1-re kikapott a Bayer Leverkusen otthonában. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A Ferencváros trénere, Peter Stöger szerint csapata győzelméhez az hiányzott, hogy néhány szituációt jobban kihasználjon.

„Pedig megvoltak a helyzeteink. Kevés játékos foglalt helyet a padon, nem volt annyi lehetőségünk a cserére. Mi egy jó csapat vagyunk Magyarországon, a Leverkusen pedig Németországban. Megpróbáltuk zavarba hozni a védelmüket, ám hátul túl sok területet hagytunk, és kihasználták a hibáinkat. Jó volt látni egyes játékosok teljesítményét. A kettő egy nem rossz eredmény, de jobbnak kell lennünk.”

Az FTC meg nem adott góljáról elmondta: hisz a videobíróban, és nem érti, hogyan pattant Vécsei Bálint kezére a labda.

„Sok pozitív dolgot láttam a mai meccsen. Fontos, hogy a játékosok jól teljesítenek. Három hónapja vagyok a csapatnál, fel kell mérnem mindenkit, hogy milyen színvonalon tud futballozni. A mai teljesítményeket jó volt látni, sokaknak ez volt a legjobb mérkőzésük. Összességében elégedett vagyok.”

DIBUSZ DÉNES ÉS PETER STÖGER SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A Bayer Leverkusen vezetőedzője, Gerardo Seoane szerint együttese nem kezdte jól a találkozót, labdarúgóinak kellett 20-25 perc, mire belejöttek a játékba.

„A Fradinak a változtatása a felállásban nagy kihívást okozott, nem számítottunk rá. Türelemre volt szükségünk, de nagy dicséret a fiúknak, amiért növelték a teljesítményt, felgyorsultak, több helyzetet dolgoztak ki. Megérdemelt győzelmet arattunk. Összességében nem volt ez rossz produkció.”

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
G-CSOPORT
Bayer Leverkusen (német)–Ferencváros 2–1 (1–1)

Leverkusen,
BayArena, 11 013 néző. V: Treimanis (lett)
BAYER LEVERKUSEN: Hradecky – J. Frimpong, Kossounou, Tah, Sinkgraven (Hincapié, 67.) – E. Palacios (Aránguiz, 50.), Demirbay – Adli (Bellarabi, 67.), Wirtz (Amiri, 80.), M. Diaby – Alario (Schick, 66.). Vezetőedző: Gerardo Seoane
FERENCVÁROS: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Blazic, Civic – Vécsei (Uzuni, 66.), Loncar (Gavrics, 77.) – Nguen, Zachariassen, Zubkov (Cabraja, 86.) – R. Mmaee. Vezetőedző: Peter Stöger
Gólszerző: E. Palacios (37.), Wirtz (69.), ill. R. Mmaee (8.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik