El: Nem álltunk készen a mérkőzésre – Ten Hag

Vágólapra másolva!
2023.04.21. 09:50
null
Erik ten Hag szerint a Manchester United nem állt készen a Sevilla elleni mérkőzésre (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a spanyol Sevilla az idegenbeli 2–2-es döntetlen után hazai pályán 3–0-ra legyőzte az angol Manchester Unitedet, s 5–2-es összesítéssel jutott be az Európa-liga elődöntőjébe. Így a sorozat legnépszerűbb csapata, az MU biztosan nem lép pályára Budapesten, a Puskás Arénában rendezendő döntőben. A mérkőzés után Erik ten Hag menedzser úgy fogalmazott, csapata nem állt készen a mérkőzésre, míg az angol sajtó David de Geát és Harry Maguire-t jelölte meg bűnbaknak.

„Egyértelmű, hogy rengeteg hibát követtünk el, így nehéz mérkőzést nyerni. Jobban kell teljesítenünk– kezdett bele a BT Sportsnak adott mérkőzés utáni értékelésébe Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere. – Nem voltunk elég kiegyensúlyozottak és nyugodtak. Ha egyszer legyőzöd a nyomást, sok területed lesz a pályán, de mi ezt nem tettük meg a mérkőzés elején, pedig nyilvánvalóan ezt kellett volna csinálnunk. Sok rossz döntést hoztunk, párharcokat veszítettünk, az ellenfél szenvedélyesebben, nagyobb odaadással játszott, ez a második gólnál látszódott, így nagyon nehéz megnyerni egy ilyen fontos mérkőzést. Vasárnap (a Brighton ellen FA-kupa-elődöntőt játszik a Manchester United – a szerk.) több karaktert kell mutatnunk” – mondta a holland szakember, aki kérdésre válaszolva beszélt arról is, hogy nem a hiányzó játékosok miatt szenvedtek vereséget, hanem a pályán lévőknek kellett volna jobban teljesíteniük.

„Hiszek és bízom a játékosokban, de ezúttal nem voltunk elég jók. Sokszor mutatunk jó teljesítményt, de most nem álltunk készen erre a mérkőzésre” – fogalmazott a holland szakember.

„Nagyszerű alkalom volt, hogy az Európa-liga negyeddöntőjében voltunk, hiszen ez nagy lehetőség volt ahhoz, hogy nyerjünk valamit, de nem tudtunk élni vele. Magunkat kell hibáztatnunk, mert hatalmas esélyt szalasztottunk el” – jegyezte meg Ten Hag.

„Ez egy olyan csapat, amely nagy dolgokhoz van szokva– mondta immár az elődöntőbe jutó Sevilla mestere, José Luis Mendilibar. – Manchesterben furcsa helyzetbe kerültünk és úgy értünk el kettő-kettes döntetlent, hogy nem csináltuk jól a dolgunkat. De az emberek hittek benne, hogy képesek vagyunk a továbbjutásra és meg is csináltuk. Meglepő volt, hogy küzdelem és igazán nagy erőfeszítések nélkül győztük le a Manchester Unitedet” – tette hozzá a Jorge Sampaoli helyére március végén kinevezett szakvezető, aki elmondta, csupán egyszerűséget hozott a sevillai csapat játékába, s nem bonyolítja túl a dolgokat.

A Manchester United brazil középpályása, Casemiro az UEFA.com-nak nyilatkozott.

„Az ellenfél a mérkőzés kezdetétől a végéig jobb volt nálunk. Ami a teljes párharcot illeti, az Old Traffordon jobb eredményt kellett volna elérnünk, mert jól játszottunk és több helyzetünk is volt ahhoz, hogy három-nullára vagy négy-nullára nyerjünk – de nem tudtuk kivégezni őket. Nem kereshetünk kifogásokat, mert mi a Manchester United játékosai vagyunk, de tudjuk, hogy nehéz itt játszani még akkor is, ha a Sevilla nem teljesít igazán jól a bajnokságában” – mondta Casemiro, akit a Sevilla első góljáról is kérdeztek, melyet David de Gea és Harry Maguire hibái után szereztek a hazaiak.

„Amikor idegenben az első tizenöt percben gólt kapsz, azzal nagyon megnehezíted a dolgod. Az ellenfélnek nagy lendületet adott és a szurkolói is sokat segítettek. Csapatként veszítettünk és csapatként szoktunk nyerni” – tette hozzá a brazil labdarúgó.

Az angol sajtó is a Sevilla vezető gólját megelőző szituációt látta a mérkőzés kulcsának, s ezek után ismét a kritikák kereszttüzébe került a manchesteriek csapatkapitánya, Harry Maguire, illetve az MU kapusa, David de Gea is. A Daily Mail a „Szerencsétlen Harry üvöltése!” címmel számolt be Erik ten Hagék El-búcsújáról, de a Mirror sem kímélte a két játékost, a csapatot szörnyűnek, a vereséget megalázónak nevezte.

„A hibáktól hemzsegő Manchester Unitedet megzavarta a Sevilla, így kiesett Európából” – írta a Sky Sports.

„A Manchester United elfelejtette a negyeddöntőt – de a sevillai visszavágó megragad Erik ten Hag elméjébem, amikor a következő idény csapatát építi” – összegezte a mérkőzést a BBC.

„A negyeddöntő abszolút szégyenfoltja – a Manchester Unitedet harciasságban és játékban is felülmúlták. Paul Scholes könnyezett, miután a „vörös ördögök” a Sevilla ellen búcsúztak az Európa-ligától” – írta a Daily Mail online kiadása.

„Maguire legszörnyűbb éve folytatódik, miután a Manchester United összeomlott Sevillában” – írta a The Guardian.

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Sevilla (spanyol)–Manchester United (angol) 3–0 (1–0)
Sevilla,
Ramón Sánchez-Pizjuán Stadion, 43 000 néző. Vezette: Artur Dias (portugál)
Sevilla:
Bunu – Jesús Navas, Badé, Marcao (Suso, 29.), Acuna (Alex Telles, 84.) – Gudelj, Fernando – Ocampos, Rakitic, Lamela (Gil, 80.) – en-Nesziri. Vezetőedző: José Luis Mendilibar
Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka (Shaw, a szünetben), Maguire, Lindelöf, Diogo Dalot – Eriksen (Elanga, 86.), Casemiro, Sabitzer (Fred, 68.) – Antony, Martial (Weghorst, 54.), Sancho (Rashford, a szünetben). Menedzser: Erik ten Hag
Gólszerző: en-Nesziri (8., 81.), Badé (47.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT, MÍG A JÁTÉKNAP TÖBBI MÉRKŐZÉSÉRŐL ITT ÍRTUNK!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik