El: Most játszottunk a legjobban a Ludogorec ellen – Rebrov

BORBOLA BENCE, SZABÓ MIKLÓS (Razgrad)BORBOLA BENCE, SZABÓ MIKLÓS (Razgrad)
Vágólapra másolva!
2019.12.12. 23:12
A Ferencváros 1–1-es döntetlent játszott a Ludogorec vendégeként Bulgáriában az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában, amivel ugyan nem jutott tovább, de a főtáblán egyetlen vereséget szenvedve esett ki.
A Ferencváros jól játszott, de nyernie nem sikerült Razgradban (Fotó: Szabó Miklós)
GALÉRIA A KÉPRE KATTINTVA!
A Ferencváros jól játszott, de nyernie nem sikerült Razgradban (Fotó: Szabó Miklós) GALÉRIA A KÉPRE KATTINTVA!

 

REBROV-INTERJÚ

– Több volt a találkozóban, nem?!
– Mondhatjuk, hogy igen. Sok helyzetet kialakítottunk, sajnos az elmaradt büntető után és a gyorsan kapott gólt követően némileg elvesztették a hitüket a játékosaim – értékelt Szerhij Rebrov a meccs után. – De utána összeszedtük magunkat, ezúton is köszönöm nekik az egész eddigi szereplést, le a kalappal előttük. Úgy gondolom, ez a mostani volt az eddigi legjobb mérkőzésünk a Ludogorec ellen.

Szerhij Rebrov (Fotó: Szabó Miklós)
Szerhij Rebrov (Fotó: Szabó Miklós)

– Tizenegyes volt? Pontosabban az lett volna?
– Abszolút. Ez nem is kérdés.

– Mit kért a játékosoktól a szünetben?
– Átbeszéltük a dolgokat, ám sok változtatásra nem volt szükség, hiszen az első negyvenöt percben is kialakítottuk a helyzeteket. Mentünk előre, viszont a fordulást követően láttam, hogy néhány futballistám fárad az idő előrehaladtával. Ne feledjük, ezen a szinten a legtöbbjüknek nincs megfelelő tapasztalata. Ezúttal legalább megtapasztalták, milyen ezen a szinten, ebben a tempóban futballozni. De a szünet után is egységesek voltunk, és próbáltunk támadni. Kár, hogy olyan későn jött az egyenlítő gól.

– Ha valaki a szezon kezdetén azt mondja, bejut a csapat a csoportkörbe, és ott hét pontot szerez, gondolkodás nélkül elfogadta volna?
– Erről akkor még nem esett szó. Azonban bíztam a fiúkban, s bíztam magamban is. Ezért jöttem ide a Ferencvároshoz. Nem szerencsével értük el ezeket az eredményeket. Megtapasztalhatták a játékosok, hogy milyen érzés ilyen atmoszférában futballozni, az Európa-liga más szint. Azért is vagyok büszke a csapatra, mert ne feledjük, a nemzetközi porondon tizennégy találkozóból kettőt veszítettünk el, ez azért nem rossz eredmény. Mindenképpen szeretnénk visszatérni a nemzetközi kupák csoportkörébe. Most van még egy mérkőzés hátra a bajnokságból, utána pihenünk egyet, és kezdjük a munkát elölről.

– Utólag belegondolva, erős csoport volt?
– De még mennyire. Ehhez képest a hat meccsből mindössze egyet veszítettünk el, márpedig tizenöt éve nem volt itt a csoportkörben a Ferencváros. Ne felejtsük, az utolsó kalapból húztak ki bennünket, ennyi idő alatt is rengeteget fejlődtünk. Nem is lehet más célunk, mint most ráfeküdni a bajnokságra, és megnyerni az újabb aranyérmet.

Miha Blazic ezúttal is magabiztos volt a védelem tengelyében, a második félidőben egy ízben már Dibusz Dénesen is túljutott a labda, amikor a szlovén védő a gólvonalról tisztázott.

„Nehéz az ilyen csapatok ellen futballozn
i – értékelt lapunknak a belső védő a lefújást követően az öltözőfolyosón. – Gyorsak a támadóik, hirtelen váltanak irányt, annál az esetnél is nagyon észnél kellett lenni. A döntetlen ellenére csalódott vagyok, ugyanakkor az a típus vagyok, aki szereti tisztán látni a dolgokat. Márpedig sokunk először játszott nemzetközi kupasorozat csoportkörében, ehhez pedig hozzá kell szokni, hiszen más ez a szint. Először jártunk itt, mégis megfelelően képviseltük a klubot, szóval nyugodtan felemelhetjük a fejünket.”

A szlovén játékos szerint talán némi szerencse hiányzott a továbbjutáshoz, ám hozzátette azt is: „Ha belegondolunk, másik mérkőzéseken pedig talán nekünk volt szerencsénk… A labdarúgás olykor ad, máskor elvesz. Számomra most az a legfontosabb, hogy hittünk magunkban, és végül is helytálltunk. Nincs más dolgunk, mint immár a bajnokságra koncentrálni.”

Dibusz Dénesa csoportkörben a Ferencváros erőssége volt. Olykor nagy bravúrokkal tartotta a lelket társaiban, és a Ludogorec elleni csütörtöki összecsapáson is alaposan belőtték őt a bolgárok támadói. De vajon milyen érzések kavarogtak a kapusban a lefújást követően?

„A csalódottság és a büszkeség kavargott bennem. Összességében nagyon jól szerepeltünk a csoportban, azt is mondhatnám, várakozáson felül. Lett volna lehetőségünk a továbbjutásra is, beszéltük is a találkozó előtt, ha ne adj ég döntetlen lesz a Ludogorec elleni utolsó csoportmérkőzés, az lesz a téma, hogy az Espanyol ellen mekkora lehetőséget szalasztottunk el... De az igazság az, hogy ezúttal pedig meg mi egyenlítettünk a kilencvennegyedik percben, a labdarúgás már csak ilyen. Az élet néha ad, néha elvesz. Ha az egész csoportkört nézzük, reális a megszerzett hét pont.”

A rutinos kapuvédő szerint minden meccsel jobbá vált a Ferencváros, minden meccsen léptek előre. A Ludogorec elleni hazai találkozó óta minden mérkőzésen voltak olyan periódusok, amikor a magyar bajnok dominált, és egyre többször tudta ráerőltetni az akaratát az ellenfelekre.

„Büszkék lehetünk magunkra, hogy odahaza telt házas mérkőzéseket játszottunk, és hogy Bulgáriába több mint ezer szurkoló kísért el bennünket. Biztos vagyok benne, hogy ez jó hírét viszi a klubnak. Szép szereplésen vagyunk túl, nüanszokon múlt a továbbjutásunk, a Ludogorec elleni ütközetnek voltak olyan fordulópontjai, melyekből ha mi jövünk ki jobban, akár győzhettünk is volna. De most az élet ilyen forgatókönyvet írt meg számunkra.”

Feltettük a kérdést Dibusz Dénesnek: visszavágyik-e az Európa-liga csoportkörébe?

„Egyértelmű! Nagyon jó volt itt lenni. Talán még a Bajnokok Ligája főtábláját megnézhetnénk egyszer magunknak... Nagy élmény volt az El csoportkörében szerepelni, oda jutottunk el végre, ahová nagyon régóta vágytunk. Mostantól ez komoly cél és motiváló erő mindannyiunk számára, hogy újra elérjük ezt a szintet. De most egy feladat áll előttünk, megnyerni a bajnokságot.”

A lefújás után három Ferencváros-játékos, Isael, Botka Endre és Sigér Dávid is a Sport Tv-nek nyilatkozott.

„Nem volt nagy különbség a két csapat között. A Ludogorecnek nagyobb tapasztalata van Európában, ennek ellenére rengeteg helyzetet hagytunk ki – köztük én is –, de jól játszottunk. Tapasztalatot szereztünk, erre mindenképp jó volt ez az El-csoportkör. Nehéz hónapokon vagyunk túl, ráadásul a bajnokság is nagyon fontos nekünk. A csoportkör véget ért, ám az idény még nem: meg kell nyernünk az NB I-et, és továbbra is azért küzdünk, hogy jövőre a BL-ben induljunk” – nyilatkozta Isael a Sport Tv-nek.

„Az egész meccsen éreztük, hogy van esélyünk, hiszen megvoltak a helyzeteink. Most nagyon szomorúak vagyunk, ezt az eredményt fel kell dolgozunk. Az elején bíztunk benne, hogy mi lőjük az első gólt, ez nem sikerült, ám még a végén is volt sanszunk arra, hogy megnyerjük a mérkőzést és továbbjussunk, de ez sajnos nem sikerült. Mindenre fel voltunk készülve, nem éreztem nyomást amiatt, hogy a csapatkapitányt kellett helyettesítenem” – válaszolt csalódottan Botka Endre a Sport Tv kérdésére.

„Nagyon készültünk arra, hogy meglehet a továbbjutás. Azt gondolom, az már önmagában siker, hogy egyetlen meccsre voltunk a továbbjutástól. Négy döntetlen, egy győzelem, egy vereség, szerintem jól helytálltunk. Megtapasztaltuk, milyen az Európa-liga, jövőre szeretnénk újra európai kupasorozatban szerepelni. Miután láttuk, hogy képesek vagyunk megugrani ezt a szintet, sokkal nagyobb lett az önbizalmunk, pedig egyszer sem voltunk esélyesek” – mondta bizakodva Sigér Dávid.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
H-CSOPORT
LUDOGOREC (bolgár)–FERENCVÁROS 1–1
(1–0)
Razgrad, Ludogorec Aréna, 5000 néző. V: Jug (szlovén)
LUDOGOREC: Iliev – Cicinho, Terziev, Grigore, Nedjalkov – Anicet, Badji – Lukoki (Tchibota, 77.), Marcelinho, Wanderson (Djakov, 84.) – Keserü (Ikoko, 91.). Vezetőedző: Sztaniszlav Gencsev
FERENCVÁROS: Dibusz – Botka, Blazic, Frimpong, Heister – Sigér (Skvarka, 79.), Haratin (Ihnatenko, 84.) – Zubkov, Isael, Nguen – Boli (Szihnyevics, 84.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Lukoki (24.), ill. Szihnyevics (95.)

A H-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Espanyol 6 3 2 1 12–4 +8 11
2. Ludogorec 6 2 2 2 10–10 0 8
3. FERENCVÁROS 6 1 4 1 5–7 –2 7
4. CSZKA Moszkva 6 1 2 3 3–9 –6 5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik