DUDUCZ TIBOR 2020.09.25 12:04 Frissítve: 2020.09.25 12:30

El: Mint csapat kaptunk ki – Kalmár Zsolt a 7–0-s vereségről

Mint arról beszámoltunk, a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 3. fordulójában a 48. perctől kezdve emberhátrányban játszó DAC 7–0-ra kikapott az osztrák LASK otthonában, így búcsúzott a sorozattól. A történteket Bernd Storck és Kalmár Zsolt értékelte.

Kalmár Zsolt szerint csapatként kaptak ki, ezért egyéni teljesítményekről nem akart beszélni (Fotó: dac1904.sk)

 

SAJTÓVISSZHANG

Sport napilap: „Ritkán látható súlyos vereséggel fejezte be a DAC a szereplését az Európa-ligában. Csak egy góllal maradt el a szlovák csapatok legnagyobb vereségétől: a 2003–2004-es idényben a Púchov 8–0-ra kapott ki az FC Barcelona otthonában. A DAC rosszul kezdett a LASK otthonában, de az igazi gólhurrikán Blackman kiállítása után jött.”

Cas: „Keserű búcsú az Európa-ligától. A DAC szégyenletes vereséggel fejezte be a szereplését.”

Új Szó: „Hét gólt kapott a DAC Linzben, csúfosan véget ért az El-szereplés. A vége 7–0 lett, de a LASK könnyedén eljuthatott volna akár tucatnyi gólig is, ha pontosabb a befejezésnél.”

Sme: „A szlovák Fortuna Ligában remekel, pontveszteség nélkül áll a DAC. Az Európa-ligában sikeresen vette az első két akadályt, csütörtökön éjjel azonban súlyos vereséget szenvedett a LASK otthonában.”

„Egy nagyon erős csapattal találtuk szemben magunkat. A célunk az volt, hogy továbblépjünk az Európa-liga következő selejtezőkörébe. Sajnos rögtön az elején kaptunk két gólt a hibáinkat követően. Mindkét találat nagyon sima volt az ellenfél szemszögéből nézve. Ha idegenben kettő nullás vesztésre állunk egy igyen erős csapat ellen, akkor már nagyon nehéz valamit is kezdeni a mérkőzéssel. Tavaly a LASK az Európa-liga legjobb tizenhat csapata közé került, és igazán meggyőzően játszott. Nagyon nehéz volt ellenük a dolgunk. A második félidőben szerettük volna csökkenteni a hátrányunkat, de egy szöglet után nagyon gyorsan megkaptuk a harmadik gólt. Aztán jött a kiállítás, ami végleg megpecsételte a sorsunkat. El kell ismernünk az ellenfél erejét. Rengeteg helyzetet dolgoztak ki, és lőtték a gólokat. Nagy tapasztalat volt ez a fiatal, tehetséges csapatunk számára. Az a fontos, hogy tudjunk tanulni ebből a meccsből, a múlt heti találkozó legjobb mozzanatait pedig átmentsük a játékunkba. Vasárnap már győzni szeretnénk a Trencsén ellen. A következő fordulóknak azzal vágunk neki, hogy minél erősebbek legyünk, minél többet dolgozzunk magunkon, és minél többet fejlődjünk. Láttuk a két csapat közti különbséget. Azt szeretném, ha jövőre jobban felkészülten vágnánk neki az európai kupaküzdelmeknek” – idézi a klubhonlap Bernd Storckot, a DAC vezetőedzőjét.

„Nem szeretnék bővebben beszélni a meccsről, melyen eleget szenvedtünk. Mindent megpróbáltunk, de tudtuk, hogy egy jó, tapasztalt csapat ellen lépünk pályára. A szlovák bajnokságra kell összpontosítanunk, ahol megvan a nagy célunk. Továbbra is a saját utunkon kell mennünk. Természetesen sok hibát vétettünk, de nem szeretnék beszélni az egyéni teljesítményekről. Mint csapat kaptunk ki. Együtt győzünk, így együtt szenvedünk vereséget is” – értékelt Kalmár Zsolt, a Dunaszerdahely magyar válogatott középpályása.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
NEM BAJNOKI ÁG

LASK (osztrák)–DAC (Dunaszerdahely, szlovákiai) 7–0 (Raguz 6., 16., P. Filipovic 47., Michorl 51., Gruber 53., Balic 55., Sabitzer 77.)
Kiállítva: Blackman (48., DAC) 

2020.12.10 11:54:17

Európa-liga H. D.

Az AZ Alkmaar nem élt a lehetőséggel, 2–1-re kikapott a HNK Rijekától, így kiesett.

2020.12.10 09:38:47

Európa-liga BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A kolozsvári csapat a 90. percben még továbbjutásra állt, aztán ami történt, egy darabka futballtörténelem.

2020.12.03 15:44:40

Európa-liga K. T. I.

Az olaszok öröméhez az is kellett, hogy a Lille a második félidőben szintén fordítson és nyerjen a Sparta Praha ellen.

2020.11.26 16:58:42

Európa-liga BOROS MIKLÓS (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Az AS Roma negyedszer győzte le a CFR-t, s a két csapat legutóbbi öt meccsén veretlen. A Young Boys a CSZKA Szófiát verte idegenben.

2020.11.26 18:37:04

Európa-liga K. T. I.

Hiába vezetettek az olaszok, a 65. percben egyenlített a Lille, ezt követően pedig egyik csapat sem akart igazán nyerni...