El: a Partizan edzője harcos kilencven percre számít

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2017.08.23. 19:45
Csütörtökön játssza a Videoton az Európa-liga playoffkörének visszavágóját a szerb Partizan Beograd ellen. A gól nélküli odavágót követően a belgrádiak vezetőedzője, Miroszlav Djukics harcos meccsre számít Felcsúton, míg a csatár, Uros Djordjevics szerint számukra előnyt jelenthet, hogy ezúttal nézők előtt mérkőzik meg egymással a két csapat.

Ahogy Árok Ferenc is nyilatkozta a szerdai Nemzeti Sportban, a szerbekre mindig is jellemző volt a magabiztos, vagány fellépés, és nincs ez másként Miroszlav Djukics esetében sem. Mindazonáltal a Partizan Beograd vezetőedzőjén érezhető volt némi feszültség a szerdai sajtótájékoztatón, és ő sem tagadja, hogy kőkemény csatát vár a Videoton ellen.

„Nagyon nehéz, harcos kilencven percre számítok – mondta az ötvenegy éves szakember. – Hatalmas taktikai csata lesz, mindkét együttes számára óriási a tét, és nem szeretnénk az utolsó akadályban elbotlani. Más lesz ez a mérkőzés, mint a belgrádi, amelyet zárt kapuk mögött kellett játszanunk. Nagyon furcsa volt szurkolók nélkül futballozni, sokat jelenthet, hogy ezúttal ott lesznek a lelátón. Valószínűleg egyik csapat sem tudja meglepni a másikat, a fehérváriakat irányító Marko Nikoliccsal jól ismerjük egymást. A kicsi, apró részletekre kell nagyon figyelnünk, és nagyon fontos, hogy végig maximálisan koncentráljunk. Tisztában vagyunk vele, mennyit jelentene, ha minél hamarabb betalálnánk a Videoton kapujába, egy ilyen párharcban az idegenben szerzett gól gyakorlatilag duplán számít, ezt megpróbáljuk kihasználni. Ami a felállást illeti, nagy változások aligha lesznek az első összecsapáshoz képest, a taktika, az alapelv ugyanaz, folyamatos stabil játékot várok, és a végén majd eldől, hogy melyik a jobb csapat.”

A gólokat elsősorban Uros Djurdjevicstől remélik a szerbek, nem véletlenül: az előző bajnokságban 24 találattal lett gólkirály, ám a Videoton kapuját az első meccsen ő sem tudta bevenni – bízunk benne, hogy megtartja ezt a jó szokását.

„Csatárként természetesen elsősorban a gólokból élek, de ezúttal teljesen mindegy, ki talál be, a lényeg, hogy továbbjussunk, és szerintem ez sikerülni is fog, mi vagyunk az erősebbek – mondta a játékos. – Ugyanakkor én is nagyon nehéz összecsapásra számítok, az első mérkőzésen is tapasztaltuk, hogy jó csapat a Videoton, ezúttal sem lesz ellene egyszerű dolgunk. Kielemeztük az ellenfelet, azonban külön egyetlen játékost sem szeretnék kiemelni, a fehérváriak legnagyobb erőssége egyértelműen az, hogy az edzőjük a legutóbb még minket irányító Marko Nikolics, ez legutóbb is érződött. Bár mi játszunk idegenben, mindenképp előnyt jelenthet, hogy ezúttal nem szurkolók nélkül rendezik a találkozót, ráadásul egy kimondottan szép stadionban futballozhatunk. Bízom a csapatunkban, és abban, hogy egy izgalmas meccsen kiharcoljuk a főtáblára kerülést.”

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
PLAYOFFKÖR, VISSZAVÁGÓ (augusztus 24.)
20.00:
Videoton–Partizan Beograd (szerb) (Tv:M4 Sport, élőben az NSO-n)
Felcsút,Pancho Aréna.Vezeti:Andre Marriner (angol)
Az első mérkőzésen: 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik