Négy góllal válaszolt a Qabala-találatra a Mol Fehérvár

Vágólapra másolva!
2022.07.21. 18:50
A labdarúgó Európa-konferencialiga 2. selejtezőkörének első mérkőzésén a Mol Fehérvár 4–1-re legyőzte odahaza az azeri Qabalát.
Fotó: Szabó Miklós
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Fotó: Szabó Miklós A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
ELSŐ MÉRKŐZÉS

Mol Fehérvár–Qabala (azeri) 4–1 (1–1)
Székesfehérvár,
MOL Aréna Sóstó, 4750 néző. Vezette: Sjöberg (svéd)
Mol Fehérvár:
Kovács D. – Rus, Szerafimov, Sabanov – Nego, Rúben Pinto (Lednev, 64.), Fiola, Heister – ifj. Dárdai Pál (Bamgboye, 78.), Petrjak (Zivzivadze, 64.) – Kodro (Makarenko, 78.). Vezetőedző: Michael Boris
Qabala: Agayev – Qirtimov (Ahmadov, 38.), Musayev, Ruan, Isayev – Abu Akal, I. Alimi – A. Mammadov (Hani, 72.) – Muradov (Safarov, 80.), Felipe Santos (Iskandarov, 80.), Raphael Alemao. Vezetőedző: Elmar Bakhshiyev
Gólszerző: Kodro (30., 74.), Rus (66.), Zivzivadze (90.), ill. Raphael Alemao (16.)
Kiállítva: Musayev (86.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Ifjabb Dárdai Pál azonnal nagy helyzetbe került – alig kezdődött el a székesfehérvári konferencialiga-selejtezője, máris ziccert alakított ki a Michael Boris edzette csapat. A középpályás, sajnos, nem találta el a labdát, de mégis felhördültek a nézők, mert úgy tűnt, jól kezd a Mol Fehérvár FC. A magyar együttes három belső védővel, négy középpályással és három támadóval kezdett: hátul a Zalaegerszegről érkezett Nikola Szerafimov került a csapatba, Fiola Attila a pálya közepén védekezett, legelöl Kenan Kodro helyezkedett, őt az egyik oldalról Dárdai Pál, a másikról Ivan Petrjak próbálta támogatni. Jó tempóban kezdett a Vidi, a nagy hőségben a közeli Velencei-tó és a Balaton jótékony hatásáról lemondó szurkolók bizakodva várták a folytatást, úgy tűnt azonban, még nem állt össze teljesen a csapatjáték. Noha a korábbi magyar szövetségi kapitány, Dárdai Pál fia két szemfüles labdaszerzéssel tapsra ragadtatta a nézőket, az is kiderült, hogy a védekezésen még sokat kell dolgozniuk a piros-kékeknek. Az azeriek első helyzeténél ugyanis az alapvonalig jutottak a vendégcsapat játékosai, és a beadást követően Raphael Alemao bántóan egyedül maradt a tizenegyespont környékén, így kényelmesen le tudta venni a labdát, megnézte, hogy merre mozdul a kivetődő Kovács Dániel, és a hálóba passzolt.

Ennél jobb kezdést is el tudtak volna képzelni a fehérváriak...

Persze, a Vidi játékosai azonnal letámadták az azerieket, ki akartak jönni az ütés okozta sokkból, de látszott, hogy a Qabala játékosait feldobta a korai vezetés, és kettőzött erővel, lelkesedéssel védték a területet a saját térfelükön. Szerencsére nem hibátlanul, mert Loic Nego laposan középre küldött labdáját Kenan Kodro háttal az azeri kapunak átvette, majd fordulásból a jobb sarokba lőtte.

Nem sokkal a szünet előtt felkavaró pillanatoknak lehettünk szemtanúi: az egyik ütközés után Ilkin Qirtimov rosszul ért talajt, lenyelhette a nyelvét, a közelben lévők azonnal jelezték, hogy nagy a baj és sürgős orvosi segítségre van szükség, az ügyeletes mentőautó személyzete is a pályára robogott. Az egyik azeri játékos az ápolás közepén, amikor még nem lehetett tudni pontosan, mi a probléma, a szurkolók támogató erejét is kérte, és a Mol Aréna Sóstó közönsége azonnal tapsviharban tört ki, ezzel fejezve ki együttérzését az ellenfél szerencsétlenül járó játékosával. A Qabala futballistái mindezt meghallva összekulcsolt kézzel köszönték meg a támogatást – nagy volt a ijedtség, de felemelő volt látni a sportszerű jelenetet, illetve átérezni az azeri játékosok hálás köszönetét a támogatásért. Ilkin Qirtimov hordágyon hagyta el a pályát, mondani sem kell, a szurkolók tapsától kísérve.

Az első félidőt Adrian Rus helyzete zárta. A román védő egy szöglet után közelről a lécre fejelte a labdát – nem a véletlen műve volt, hogy ilyen helyzetbe került, amikor előrehúzódott, s a társak helyet csináltak neki, mert később jobbról érkezett, és közelről a hálóba fejelt. Nem sokkal korábban Kenan Kodro hagyott ki nagy helyzetet, így mondhattuk, hogy lényegesen nagyobb előnybe is kerülhetett volna a Vidi, ha jobban sáfárkodik a ziccereivel.

A tavaszt Újpesten kölcsönben töltő Budu Zivzivadze is játéklehetőséget kapott a második félidőben, tőle pedig azt várták, hogy olyan hatékony legyen, mint volt lila-fehérben, a támadó nem is maradt adós. Csapata ugyanis lendületben maradt, Kodro a következő helyzetét már gólra váltotta, így kétgólos előnnyel fordultak a piros-kékek az utolsó negyedórára. Sőt a meccs végére tovább nőtt az előny, Zivzivadze is betalált, kialakítva a végeredményt – a Mol Fehérvár FC a gólkülönbség alapján nyugodtan utazhat az azerbajdzsáni visszavágóra. 4–1

FIOLA: CSAPATKAPITÁNYKÉNT PRÓBÁLTAM KEVESEBBET REKLAMÁLNI

KODRO: BORZASZTÓ VOLT, RÖGTÖN AZ JUTOTT ESZEMBE, MI TÖRTÉNT ERIKSENNEL AZ EB-N

GÓLVIDEÓK ITT!

PERCRŐL PERCRE


90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+2. perc Nego jobb oldali beadását Bamgboye nagy helyzetből hat méterről jócskán a jobb alsó sarok mellé fejeli.

Három perc lesz a ráadás.

Makarenkóé a gólpassz.

90. PERC BUDU ZIVZIVADZE is betalál, ballal 11-ről, középről a jobb alsóba lő Alimi nagy hibája után, lefutva könnyedén a labdával Ruant. 4–1!

90. perc Fiola szép emelését hatról, Ruan elől a kapu tetejére fejeli Lednev!

89. perc Kovács kap el egy kósza indítást.

GÓLVIDEÓK ITT!

88. perc Emil Safarovnak sárga lap Bamgboye ellökéséért.

86. perc Sárga lap, neki ma a második!

86. perc Murad Musayev odalép Lednev bal bokájára, majd látványosan fel is löki őt.

82. perc Heister passzát rosszul veszi le Bamgboye, de így jó Zivzivadzének, aki jobbal lő 14-ről, az elécsúszó védőbe.

81. perc Szép azeri támadás, de csak amíg Sabanov elé nem érnek.

80. perc Ulvi Iskandarov Santost, Emil Safarov Muradovot váltja. Csatárok a pályán.

78. perc Jevhen Makarenko
be, Kodro le, Dárdait meg Funsho Bamgboye váltja.

78. perc Isayev lő jobbal 26-ról a léc fölé.

Fotó: Szabó Miklós
Fotó: Szabó Miklós

74. PERC KENAN KODRO ezt eléri, kissé jobbról, négy méterről jobbal a jobb, azaz a túlsó alsó sarokba lő, Dárdai balról érkező, ballábas ívelését mellre véve, és a levétel Ruan mellett maga a csel is volt. Beleért jobb kézzel Agayev, de bent van a labda a helyén: 3–1!

74. perc Lednev és Nego beadásai sem jók.

7

2. perc Omar Hani be, Mammadov le.

Ivószünet, az azeriek percek óta reklamálnak már miatta.

69. perc Középről, 32 méterről ballal jócskán a léc fölé lő. A közönség nem örül. Ráadásul üres szektorba érkezett a labda, sehol egy Diszt Péter.

Fotó: Nagy-Pál Tamás
Fotó: Nagy-Pál Tamás

68. perc Alimi letalpalja Lednevet, de nincs sárga lap. Lednev megindul, Murad Musayev ellöki, ez már sárga lap.

Jóvátette a gól előtti nagy hibáját a román légiós.

66. PERC EZ MÁR BENT VAN, Dárdai adja be balról ballal a szögletet, ADRIÁN RUS hat méterről, középről a jobb alsó sarokba fejeli a labdát, Akalt megelőzve. 2–1!

66. perc Dárdai ballal 23-ról a léc alá lőne Alimi mellől, de véd a léc alatt a kapus. Középre ment.

64. perc Bohdan Lednev Pintót, Budu Zivzivadze Petrjakot váltja. Szűrő helyett karmester, szélső helyett ék.

62. perc Újabb korner, nagyon rossz azonban Heister beadása.

61. perc FÖLÉ, Heister balról remekül ad középre, Kodro ballal hatról a léc fölé pazarolja a ziccerét!

60. perc Ivan Petrjak egy rossz levétel után odacsúszik Musayevnek, sárga lap.

58. perc Nego jobb oldalról sokkal jobban ad be, kapásból, jobbal, a bevetődő Kodro milliméterekkel marad csak le a labdáról a kapu torkában!

56. perc
Petrjak bal oldali, ballábas beadása megpattan egy védőn, így éppen jó... Ruannak.

53. perc Muradov rátartott Fiola lábára, de folytatja a magyar játékos. Kemény fából...

51. perc HŰHA,
Muradov jobbal 17-ről nem sokkal lő a bal felső mellé... Kovács repült, de ez aligha érte volna el.

50. perc Dárdai a sorfal mögé fekszik, hosszas vita aztán.

50. perc Kissé balról, 11-ről Heister a kapus elé lő, Pinto felrúgja a másik 16-is előtt a cselező Akalt.

49. perc Petrjak körömpasszát Dárdai nem rúgja rá 16-ról, az ötös bal sarkáról sem, a beadása Ruané.

47. perc Dárdai bal oldali beadását elharcolja a bal saroknál Kodro elől Ahmadov. Petrjak beadását Rus hatról a bal alsó mellé fejeli.

46. PERC FOLYTATJUK!

„Ha azt nézem, hogy a keretünk összértékét háromszor annyira taksálják, mint a Qabaláét, kijelenthetném, hogy a továbbjutás kötelező, csakhogy a számok önmagukban nem sokat érnek, a pályán is bizonyítanunk kell, hogy jobbak vagyunk. Harcias, nehéz mérkőzésekre számítok, de a lelkem mélyén azt remélem, már idehaza eldöntjük a továbbjutást. Természetesen figyelemmel követtük a hétfői sorsolást, tisztában vagyunk vele, hogy a következő körben Moldovába vagy Albániába utazhatnánk. Sem a Petrocub Hincesti, sem a KF Laci nem a legnehezebb ellenfelek közül való, de ne feledjük, addig el is kell jutni, hogy megkísérelhessük a legyőzésüket...” – Kovács kapus ráérzett, nem lesz sétamenet ez a meccs a hazaiak számára.

Az NB I egyik legjobb támadójaként megismert Kodro alighanem kezdőként lép pályára a csütörtöki mérkőzésen a Mol Aréna Sóstóban. „Izgatottan várom a csütörtököt, mert négy éve játszottam legutóbb nemzetközi mérkőzést, 2018-ban a koppenhágai csapattal szerepeltem az Európa-liga selejtezőjében és a csoportkörében. A legutóbbi selejtezőkön öt gólt szereztem, szeretném megismételni a teljesítményemet. Ott van a fejemben a gondolat, hogy jó lenne a Fehérvárral a csoportkörben pályára lépni. Nem titok, azért is szerződtem a klubhoz, hogy nemzetközi meccseket játszhassak. A spanyol bajnokság a kedvencem, mégis otthagytam a magyar lehetőségért, mert itt éreztem azt, hogy esély nyílhat az európai kupaszereplésre, nagy fegyvertény lenne, ha csoportkörbe jutnánk. Jól érzem magam
a klubban, mentálisan és erőnlétileg is megfelelő állapotban vagyok.”

Tavaly ilyenkor már befejezte Európa-konferencialiga-szereplését a Mol Fehérvár, amikor az idén elkezdte: az előző idényben az örmény Ararat Jereván ellen az első selejtezőkörben elvérző Vidi ezúttal a második fordulóban kapcsolódott a küzdelmekbe.

45+9. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+8. perc Petrjak második jobblábas beadása után is Rus fejel, picit messzebbről, ez a balra ledőlő kapusé.

Raphaelt és Muradovot megelőzve.

45+7. perc Fiola passzol Petrjak elé, aki ballal a léc fölé lő 18-ról, középről. Egy védő is beleért még, szöglet jobbról. Petrjak megy ki, ő adja be jobbal... az ötös elől Rus a lécre fejeli a labdát!

Teljes EKL-ADATBANK itt!

A többi mai Ekl-meccsről ITT olvashat!

45+4. perc
Petrjak üresen a bal oldalon, Heister indítaná, de azonnal felrúgják őt.

8 perc lesz a ráadás.

45. perc Magsad Isayev kap sárga lapot Heister megrúgásáért.

44. perc Pintót szereli Alimi, de Raphael jobbal 24-ről jócskán a bal felső fölé lő. Pedig Santos ápolása miatt 10 emberrel játszott az azeri csapat.

41. perc Folytatjuk.

Fotó: Nagy-Pál Tamás
Fotó: Nagy-Pál Tamás

Eszméleténél van Qirtimov, agyrázkódás miatt a kórházba szállítják – jelenti az M4sport.

38. perc Rufat Ahmadov áll be.

Stabil már az állapota, hordágyra teszik a védőt. Nagy tapsot kap ismét, sportszerű gesztus.

Az orvosi stáb gyorsan befut. Tapsol a közönség a sérült azeri biztatására. Nincs tragédia, de csere lesz.

33. perc A levegőben lévő Heisternek nekifut véletlenül Qirtimov. NAGY A BAJ, ELÁJULT AZ AZERI, A NYELVÉT KI KELL VENNI A TORKÁBÓL GYORSAN.

30. PERC ITT A GÓL, KENAN KODRO a jobb alsó sarokba lő. Nego jobb oldali, jobblábas, lapos beadását lekezeli középen jobbal, ballal pedig a kapuba lő. 12 méterről, középről, két védő szorításában. 1–1!

30. perc Újabb azeri helyzet, Santos jobbal kapura lő az ötös jobb sarka elől, de közbelép Heister.

Ez a kapus első nemzetközi mérkőzése, a gólról nem tehet.

„Az első mérkőzésen, a Dunaújváros ellen minden kapus harminc percet kapott, abból még nem lehetett következtetni semmire, ám abból már igen, hogy a Galatasaray ellen én védtem – folytatta a Mol Fehérvár FC színeiben az 52. tétmeccsére készülő játékos. – A mérkőzés előtt leültünk Michael Boris vezetőedzővel, Elbert András kapusedzővel és a többi kapussal, a megbeszélésen elhangzott, hogy a szakmai stáb továbbra is velem számol első számúként a poszton. Mivel úgy éreztem, hogy jól sikerült a felkészülésem, reméltem, hogy ez a döntés születik, innentől kezdve az a feladatom, hogy a csapatot segítve a bizalmat megháláljam.”

„Én is úgy érzem, hogy az edzőtábor vége felé már jól néztünk ki – nyilatkozta korábban Kovács Dániel, a piros-kékek 28 éves kapusa. – A felkészülés eleje kemény munkával telt, naponta kétszer edzettünk, akkor még a megfelelő erőnlét megszerzésén volt a hangsúly. Ausztriában már a taktika került előtérbe, miközben neves csapatok ellen játszottunk. Ráadásul a legutóbbi két meccsünkön, az Arisz Limassol és a Galatasaray ellen is győztünk, méghozzá olyan teljesítménnyel, amire lehet alapozni. Épp arról beszélgettünk, hogy az ötből négy felkészülési mérkőzésünket megnyertük, és ha ehhez azt is hozzávesszük, hogy az előző idény utolsó kilenc bajnokiján is veretlenek maradtunk, most ott tartunk, hogy az utóbbi tizennégy találkozónkon csak egyszer kaptunk ki. Ez jó jel, és ebből önbizalmat lehet meríteni a Qabala elleni párharcra is.”

Ivószünet. Bőven 30 Celsius-fok fölött a hőmérséklet.

26. perc
Nego és Dárdai kiharcol egy újabb szögletet, Rus indítása után. Dárdai beadása a kapusé ismét.

25. perc Kovács lép ki szépen egy kósza indításra, és megoldja a helyzetet. Az imént Sabanov nem figyelt egyébként.

A vendégek nagy hiányzója a togói karmester, Yaovi Akakpo. De nincs itt a tízszeres azeri válogatott bekk, Urfan Abbasov sem.

22. perc NAGY MENTÉS, Pinto ment a gólvonal előtt, Muradov lőtt kapura az ötös jobb sarka elől, a kivetődő Kovács fölött, Santos remek indítása után.

20. perc Rus indítja a jobb oldalon Negót, akit felrúg a gólszerző azonnal. Sárga lap nincs. Dárdai beadására kirepül a válogatott kapus, Agayev, és leüti a labdát a gólra éhes Sabanov fejéről. Dárdai bal oldali beadását Fiola 22-ről kapura teszi... bedobás. Lecsúszott.

Alemao brazil, 25 éves, szélső, szokták Raphael Schorr Utzigként is írni a nevét, német állampolgár is.

16. PERC VEZET A QABALA, egy jobb oldali Muradov-beadásnak Rus mellérúg az ötösön, RAPHAEL ALEMAO köszöni szépen, nincs rajta ember, lekezeli a labdát, és jobbal hat méterről, picit balról a kapus lába között a kapu közepébe talál. 0–1!

14. perc Dárdai passzával Petrjak csinál egy jó cselt, de az ötös bal sarka elől ballal csúnyán a léc fölé lő.

VAR nincs sajnos, a bekk a saját kezére fejelte le az ukrán beadását.

11. perc NINCS BÜNTETŐ, Petrjak bal oldali beadását elvetődve, mellel és kézzel teszi haza Musayev... tovább!

10. perc Nego kiharcol a jobb szélen egy szögletet, Petrjak beadása a védőké, Dárdai 18 méteres lövése szintén. Ruan jól játszik eddig, most ő löki Dárdai a 16-os előtt.

A jó 25 vendégdrukker 3500 kilométert utazott.

4. perc Helyzet, Heister ballábas beadását Dárdai közelről, az ötösről jobba nagyon a kapu jobb oldala mellé pörgeti!

4. perc Santos odalép a felezőnél Rusnak, kap egy... szóbeli figyelmeztetést.

Zúg a Hajrá, Videoton. Elővételben elkelt 3500 jegy.

1. perc Sabanov nagyot kap a felező körül Muradovtól, Dárdai ívelése a kapusé aztán.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Remek az idő, jó a hangulat a stadionban.

A hazaiak kék-fehér mezben és kék nadrágban, a vendégek tiszta fehérben.

Fotó: Nagy-Pál Tamás
Fotó: Nagy-Pál Tamás

A székesfehérváriak tavaly júliusban az acélosnak semmiképpen sem nevezhető örmény Ararat Jereván ellen estek ki a harmadik számú európai kupasorozaelső selejtezőkörében. A Vidi egyik legjobb játékosa, a kiesés után egy hónappal szerződtetett Kenan Kodro az edzőtábor tapasztalatai alapján bizakodva várja a párharcot. „A Fenerbahce elleni edzőmeccsünkön nem brillíroztunk, akkor úgy tűnt, rengeteget kell fejlődnünk, ám az Arisz Limassol és a Galatasaray ellen minden téren előreléptünk, nyertük is, és ami a legfontosabb, hogy gyakoroltuk a taktikai elemeket – mondta a Nemzeti Sportnak a bosnyák támadó. – Meggyőzőbbek lettünk, agresszívabb labdaszerzési kísérleteink voltak és úgy láttam, nőtt a játékosaink önbizalma, mindenki meg akarta mutatni, jó helyen van nála a labda. Emellett jól mozgott a csapat, egyben voltunk, az átmeneteink is ültek, szóval biztató volt a játékunk, készen állunk a Konferencialiga-meccsekre.”

A nyári tapasztalatok összességében azt mutatják, Fehérváron valóban fejlődik a csapat, jó ütemben folyik az építkezés. A BL-induló Fenerbahcétól ugyan 3–0-ra kikapott a Vidi, viszont a másik négy edzőmeccsét megnyerte. A Dunaújváros és az Ajka mellett az Ekl-induló ciprusi Arisz Limassolt és a török Galatasarayt is legyőzték Kenan Kodróék. A szurkolók számára az is jó hír lehet, hogy az együttes első számú, bosnyák gólfelelőse a két utóbbi összecsapáson háromszor is a kapuba talált.

A jövőt Fehérváron már olyan futballisták jelenthetik, mint a Kisvárdáról ingyen megszerzett román támadó középpályás, Claudiu Bumba, a zalaegerszegi szerződéséből kivásárolt északmacedón védő, Nikola Szerafimov vagy a Real Sociedadtól kölcsönvett védekező középpályás, a szlovák U-válogatott Peter Pokorny.Viszont az még kérdéses, hogy a tavasszal kölcsönben szerepelt, de nyáron visszatérő játékosok, úgymint például Budu Zivzivadze, Csoboth Kevin, Lyes Houri vagy a kapus Emil Rockov milyen szerepet tölthet be a jövőben Fehérváron (a felsorolt négyesből Zivzivadze és Rockov került be az Ekl-kerebe).

A Fehérvár a legutóbbi kilenc tétmérkőzésén már veretlen maradt, ebből ötöt meg is nyert, ez pedig elegendő volt ahhoz, hogy a német szakemberrel szerződést hosszabbítson a klub, és folytatódhasson a tavasszal meginduló építkezés. Ennek részeként először is távoztak azok, akikkel már nem számolt a szakvezetés: ide tartozik a klub 34 éves gólrekordere, Nikolics Nemanja, a télen érkezett, de kilenc bajnokin csak bő négyszáz percet játszó Bese Barnabás, a saját nevelésű Géresi Krisztián, a szintén a több lehetőség reményében Zalaegerszegre igazoló Szendrei Norbert és a Győrbe kölcsönadott, egyszeres válogatott kapus, Kovácsik Ádám is. Említhetjük továbbá a legutóbbi, zalaegerszegi kölcsönjátéka után végleg távozó Zsóri Dánielt vagy a Fehérváron kölcsönben szerepelt, ám nem marasztalt Lamin Jallow-t és Peter Zuljt is.

Fotó: Nagy-Pál Tamás
Fotó: Nagy-Pál Tamás

Az NB I-ben 4. helyen végzett Mol Fehérvár annak köszönhetően indulhat az Európa-konferencialigában, hogy a bajnok Ferencváros megnyerte a Magyar Kupát is a Paks ellenében. A fehérváriak elmúlt fél éve a fokozatos építkezésről szólt. Amikor tavasszal zsinórban hat tétmeccset is elveszített a csapat, úgy tűnt, hogy minden romba dől, és még a nemzetközi szereplést sem tudja kiharcolni a Fehérvár. A hatból öt vesztes találkozón már a februárban Szabics Imrét váltó új vezetőedző, Michael Boris ült a kispadon, akivel a tavaszi szezon második felére kezdett kimászni a gárda a szakadékból.

Visszavágó
Július 28., csütörtök, 18.00: Qabala (azeri)–Mol Fehérvár

A Mol Fehérvár Ekl-kerete
Kapusok:
Kovács Dániel, Emil Rockov
Védők:
Adrian Rus (román), Fiola Attila, Négo Loic, Artem Sabanov (ukrán), Stopira (zöld-foki-szigeteki), Michael Lüftner (cseh), Nikola Szerafimov (északmacedón), Marcel Heister (német), Hangya Szilveszter
Középpályások: Peter Pokorny (szlovák), Jevhen Makarenko (ukrán), Rúben Pinto (portugál), ifj. Dárdai Pál, Bogdan Lednev (ukrán), Claudiu Bumba (román)
Támadók: Ivan Petrjak (ukrán), Budu Zivzivadze (grúz), Kenan Kodro (bosnyák), Funsho Bamgboye (nigériai)

„Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk csütörtökön. Tisztában vagyunk ellenfelünk erősségeivel és nemzetközi tapasztalatával, valamint feltérképeztük a keretüket és jelenlegi állapotukat is. Tudjuk, hogy kemény meccs lesz, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy számunkra kedvező eredménnyel térhessünk haza Azerbajdzsánba. Hiszek a csapatomban!” – nyilatkozta a Qabala SC vezetőedzője, Elmar Bakhshiyev.

A csütörtöki mérkőzésről elmondta: könnyű ellenfél már nincs ezen a szinten. „Jól sikerült a felkészülés, főleg az utolsó meccsünk a Galatasaray ellen, játékban és eredményességben is rendben volt. Remélem, holnap ott folytatjuk, ahol a törökök ellen, illetve az előző szezon végén abbahagytuk. Szeretnénk győzelemmel előnyt szerezni a visszavágóra!”

Fiola Attilán látszott, hogy jólestek neki a szavak. „Komoly elismerés a Fehérvár csapatkapitányának lenni. Megtisztelő, hogy engem szavaztak meg a többiek, illetve Michaelnek is köszönöm a dicsérő szavakat. Próbálom maximálisan megoldani a feladatot.”

A német szakember emellett bejelentette: az előttünk álló évadban Fiola Attila lesz a Mol Fehérvár új csapatkapitánya. „Helyettese Stopira és Rúben Pinto lesz.Attila nagyon megérdemli ezt: régóta itt van velünk, válogatott játékos és remek a mentalitása. Nincs olyan edzés, amin ne jönne tűzbe, ne adna bele mindent. Jó, hogy itt van ez a srác, és megmutatja a hozzáállását a pályán.”

Michael Boris vezetőedző a felkészülésről beszélt. „Hat hetet készültünk, ebből három az erőnléti edzésekről szólt. Válogatott játékosaink kicsit más bánásmódban részesültek, többet pihenhettek, hiszen rövid idő alatt sok meccset játszottak. Amikor Ausztriába utaztunk, már az egész keret velünk volt. Sokat dolgozunk a taktikán és a csapatszellemen is. Megnéztük az ellenfelünk meccseit, láttuk, hogy fizikailag nagyon erős, jól felkészült gárda, veszélyes pontrúgásokkal. Felkészültünk, készen állunk arra, hogy felvegyük holnap a kesztyűt.”

A Mol Fehérvár FC az azeri Qabalát fogadja csütörtök este 7 órától az Európa-konferencialiga selejtezőjének 2. fordulójában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik