BORBOLA BENCE
2023.09.21 22:11 Frissítve: 2023.09.21 22:41

Ekl: Hátrányba kerültünk, de a szurkolók és a csapat sem állt meg – Sztankovics

Mint ismert, a labdarúgó Európa-konferencialiga csoportkörének 1. fordulójában a Ferencváros hazai pályán 3–1-re legyőzte a szerb Csukaricskit. A meccset követő sajtótájékoztatón az FTC új vezetőedzője, Dejan Sztankovics értékelt.

Dejan Sztankovics nem szidta a videóbírót, csapatát és a szurkolókat viszont dicsérte (Fotó: Török Attila)

 
Íme, Dejan Sztankovics válaszai a sajtótájékoztatóról:

– Győzelemmel mutatkozott be a Groupama Arénában: milyen volt a hangulat a stadionban?
– Fenomenális! Egy olyan nagy klub számára, mint a Ferencváros, hazai pályán még nagyobb a nyomás. De sikerrel vettük az akadályt. Hátrányba kerültünk, de a szurkolók és a csapat sem állt meg, és végül együtt nyertük meg a mérkőzést.
– A videóbíró miatt többször is hosszasan állt a játék. Nagyon ideges volt a kispadnál ekkor?
Igazából megszoktam már a videóbírót, nem izgultam, nem stresszeltem, összességében én a VAR-rendszer mellett állok, kilencvenkilenc százalékban jó döntés születik a segítségével.
– Ilyen harcos Ferencvárosra számíthatunk a jövőben?
– A hozzáállással elégedett vagyok, de nálam ez az alap. A Csukaricski ellen a mérkőzés bizonyos szakaszaiban jól is játszottunk, Alekszandar Pesics csereként gólt szerzett, ahogy Varga Barnabás is a kapuba talált – mindketten vérbeli csatárok. Igor Maticsnak a meccs után megköszöntem a fair játékot, egységes volt a Csukaricski, sok ügyes fiatal van a klubnál, de most mi voltunk a jobbak.

Igor Matics, a Csukaricski vezetőedzője is értékelte a meccset:

– Hiába szerezték meg a vezetést, vereséggel kezdték a csoportkört. Csalódott?
– Megérdemelte a Ferencváros a győzelmet. Jól kezdtük a mérkőzést, működött a tervünk, és a vezetést is megszereztük. Balszerencsések voltunk, hiszen a szünet előtt újabb gólt kaptunk, ez lökést adott az ellenfélnek.
– Tetszett a Groupama Aréna hangulata?
– Fantasztikus volt! Le a kalappal a szurkolók előtt. Élmény ilyen közönség előtt futballozni, bárcsak több mérkőzést tudnánk ilyen körülmények között játszani!
– A mérkőzés előtt úgy fogalmazott, nem igazán tudja, mire számítson kollégájától, Dejan Sztankovicstól. Nos, mit kapott végül tőle?
– Régóta ismerjük egymást, a meccs után váltottunk néhány szót, gratuláltam neki, elismertem és elmondtam neki is, hogy jobbak voltak ezen az estén. Szakmai mélységekbe persze nem mentünk bele, a családról váltottunk még néhány szót. Sajnálom, hogy nem sikerült kettő egynél egyenlítenünk, de a hibáink megbosszulták magukat.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
F-CSOPORT
FERENCVÁROS–FK CSUKARICSKI (szerb) 3–1 (2–1)
Budapest, Groupama Aréna, 17 589 néző. Vezette: Guillermo Cuadra (Guadalupe Porras Ayuso, Alejandro Estévez Iglesias) – spanyolok
FERENCVÁROS: Dibusz – Botka (Sigér D., 52.), S. Mmaee, I. Cissé, C. Ramírez – Makreckis, Abu Fani (Ben Romdan, 74.) – Zachariassen – Marquinhos, Varga B. (Pesics, 67.), Owusu (Lisztes, 74.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics
CSUKARICSKI:
Szamurovics – Sztevanovics (Rogan, 88.), Szubotics, Vranjes – N. Tosics, Nikcsevics (A. Jankovics, a szünetben), S. Sissoko, Docics (N. Sztankovics, 64.), Kovac (Miladinovics, a szünetben) – S. Adetunji (Cvetkovics, 78.), D. Ivanovics. Vezetőedző: Igor Matics
Gólszerző: Varga B. (44. – 11-esből), Owusu (45+6.), Pesics (79.), ill. D. Ivanovics (26.)

2023.11.30 12:50:57

Európa-liga nemzetisport.hu

Zachariassen egyenlített, Pesics a 98. percben szerezte meg a győztes gólt.

2023.11.30 13:49:42

Európa-liga nemzetisport.hu

Veszélyesebb lehetőségei voltak a hazaiaknak, ám az angolok győzelemnek és továbbjutásnak örülhettek.

2023.11.29 18:00:59

Európa-liga nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A Fiorentina, a Genk és az FTC is megérdemelné a továbbjutást.