Ekl: Megmutattuk, tudunk futballozni – Michael Boris

BORSOS LÁSZLÓ (Köln)BORSOS LÁSZLÓ (Köln)
Vágólapra másolva!
2022.08.19. 00:07
null
Michael Boris a kölni mérkőzésen (Fotó: Getty Images)
A Fehérvár FC Kölnben aratott bravúros sikere (2–1) után Michael Boris megkönnyebbülten értékelt, a vezetőedző szerint csapata megmutatta, tud futballozni.

 

Egész nap idegesnek tűnt Michael Boris, a Fehérvár FC vezetőedzője, ami persze nem csoda annak fényében, hogy először irányított csapatot hazájában profi edzőként. A győztes mérkőzést követően természetesen megkönnyebbülve vett részt a hivatalos sajtótájékoztatón, amelyen a Nemzeti Sport kérdezte őt először, mégpedig arról, mennyit jelent számára, hogy német emberként ilyen jól sikerült a belépője a szülőföldjén.

„Ez a siker egyáltalán nem Michael Borisról, hanem a Fehérvárról szól, még akkor is, ha a környékről származom – mondta Michael Boris. – A célunk az volt, hogy legalább döntetlent elérjünk a Köln otthonában, s bár győzelemmel várhatjuk a visszavágót, figyelmeztetnék, hogy kilencven perc még hátravan a párharcból. Ami a mérkőzést illeti, erősen kezdett a Köln, de a játékosai nem tudták pontosan, miként járhatnának túl az eszünkön. A piros lap miatt megváltozott a játék képe, kihasználtuk a vetélytársunk védekezésének sebezhetőségét, s megmutattuk, hogy tudunk futballozni.”

Emberelőnybe kerülve az első félidőben remekelt a Fehérvár, ám a második játékrészben bekkelésre kényszerült. Rákérdeztünk, tudatos volt-e a visszaállás vagy a Köln érvényesítette az akaratát.

„Nem a terv szerint folytatódott második félidő, az emberelőny nem mutatkozott meg a játék képén, mert a Köln kitámadott. Nehéz volt irányítani a gárdát ebben a környezetben, nehéz volt a hangzavarban instruálni a társaságot. Fantasztikus volt a hangulat, nyomott a házigazda, sok-sok szögletet végezhetett el, csak úgy záporoztak a beadások, de a hazaiak minden erőfeszítése hiábavalónak bizonyult. Szenvednünk kellett, sok-sok extra métert meg kellett tennünk, ám a labdával hatékonyak voltunk a széleken. Jó volt látni, hogy kisegítettük egymást a szorult helyzetekben.”

A kölni labdarúgók a mérkőzés után csalódottan értékeltek, de egyöntetűen állították, tizenegy a tizenegy ellen megfordítják Székesfehérváron a párharcot.

„A mérkőzést megelőzően utaltam rá, hogy sok minden történhet a meccsen, például a játékvezető kiállíthat valakit, ami befolyásolja a mérkőzést, s ez így is történt – folytatta Boris. – Ebből kiindulva nem tudhatom, miként alakul jövő héten a visszavágó, ahogyan a kölniek sem. A játékosaim fel lesznek készítve a következő mérkőzésre is, amelyen jó napi formát mutatva, mindent beleadva lehetünk sikeresek. A regenerálódás kerül előtérbe, a szombat szabad lesz, vasárnap pedig újult erővel edzésbe állunk, hogy felkészüljünk a visszavágóra.”

EMLÉKEZTETŐ

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
PLAYOFF, 1. MÉRKŐZÉS
1. FC Köln (német)–Fehérvár FC 1–2 (1–2)
Köln, RheinEnergie Stadion, 45 000 néző. Vezette: Tiago Martins (portugál)
1. FC Köln:
Schwäbe – Schmitz, Hübers, Chabot, Pedersen (Kilian, a szünetben) – Szkiri, Hector – Thielmann (Maina, 60.), Ljubicic (Olesen, 76.), Kainz (Adamjan, 76.) – Dietz (Tigges, 76.). Vezetőedző: Steffen Baumgart
Fehérvár FC:
Kovács D. – Nego, Larsen, Stopira, Sabanov, Hangya – Bamgboye (Lednev, 85.), Rúben Pinto (Pokorny, 90+4.), Fiola, Dárdai P. (Heister, 80.) – Zivzivadze (Lüftner, 90+4.). Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző: Dietz (13.), ill. Zivzivadze (33.), Dárdai P. (40.)
Kiállítva: Chabot (20.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik