Vitorlázás: hamarosan újraindulhatnak az edzések és a versenyek

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.05.01. 11:28
A Magyar Közlöny engedi az edzéseket és zárt rendezvényeket a sportban is. Dolgozik az Magyar Vitorlásszövetség a részletes tájékoztatáson, hogy mikor és milyen biztonsági intézkedésekkel indulhat újra a vitorlás élet – számolt be róla a vitorlazasmagazin.hu.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón több, a sporthoz kapcsolódó kormányzati döntésről is beszámolt a koronavírus-járvánnyal összefüggésben. Ezek részletezése később a Magyar Közlönyben is megjelent.

„Május 4-től a profi, amatőr és tömegsportban engedélyezzük az edzést és a zárt körű sporteseményeket” – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.a Magyar Közlönyben is megjelent.

„Május 4-től a profi, amatőr és tömegsportban engedélyezzük az edzést és a zárt körű sporteseményeket” – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

A miniszter azt is elmondta, a rendezvénykorlátok továbbra is érvényben maradnak, Magyarországon ötszáz főnél nagyobb rendezvényeket augusztus 15-ig nem lehet tartani, ez jelen helyzetben valószínűleg azt is jelenti, hogy addig biztosan nem rendezhetnek szurkolók előtt mérkőzéseket.

Az MVSZ ezzel párhuzamosan kiadott közleményében óvatosságra int, és alapos tájékoztatás után foglal állást.

„A Kormányinfó mai bejelentései örömteliek és a vitorlázás sportra vonatkozóan is tartalmaznak pozitív üzeneteket. Bízunk benne, hogy mihamarabb elindulhat az edzésmunka, megkezdődhet a vitorlás szezon tavainkon – nyit az MVSZ közleménye. – Azonban szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy a rendelet a Magyar Közlönyben még nem jelent meg, ezért a pontos szövegezése nem ismert és a jogszabály csak 2020. május 4-én lép hatályba. Így a mostani hétvégén továbbra is az elmúlt hetekre érvényes korlátozások vannak érvényben a vizeinken! Edzést és versenyeket 2020. május 4-ig továbbra sem lehet szervezni, szabadidős vitorlázás csak egyedül, illetve egy hajón egy háztartásban élők számára engedélyezett.

Az MVSZ egyeztetett a Balatoni Vizirendészeti Kapitánysággal és a Sportállamtikársággal, hogy a megjelenését követően a rendeletet hogyan kell a vitorlássportra vonatkoztatva alkalmazni. Erről haladéktalanul tájékoztatást adnunk majd kommunikációs csatornáinkon. A versenyszezon megindításának adminisztratív előkészületeit megszerveztük, egyeztetéseket kezdtünk a sportorvosi engedélyek beszerzéseinek lehetőségeiről.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik