T. M. 2020.10.19 10:00 Frissítve: 2020.10.19 11:14

Bajnokok reggelije: Mindent a birkózásnak köszönhetek, még a feleségemet is – Lőrincz Tamás

Főzünk és beszélgetünk. Az utóbbi években a mentális és fizikai felkészülés egyik alappillére lett a megfelelő étrend kiválasztása és betartása. A Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában utánajárunk, hogy Magyarország élsportolói milyen táplálkozási szokásokat követnek a versenyszezonban és azon kívül. Ebben a részben az olimpiai ezüstérmes, világbajnok és háromszoros Európa-bajnok magyar birkózó, Lőrincz Tamás volt a vendégünk.

 

Harmadik vendégünk Lőrincz Tamás volt (Fotó: Tumbász Hédi)

Lőrincz Tamás, olimpiai ezüstérmes, világbajnok és háromszoros Európa-bajnok birkózónk csirkemellet sütött őzgerincformában, amit még feleségével is letesztelt a forgatás előtt.

„Nem egy bonyolult ételt hoztam, sőt ahogy a feleségemmel kipróbáltuk, nagyon jól is sikerült. Igaz, az első főzésnél a sajtot először a citromhéjreszelőn kezdtem el, ami nagyjából negyven percig tartott – bár ő azt mondta, ezt inkább ne meséljem el.”

Olimpiai ezüstérmes birkózónkat arról kérdeztük, hogyan tudja fenntartani a versenyekkel járó folyamatos fogyasztást, ami rendkívül megterheli a sportolók szervezetét.

„Sportsikerekben gazdag tíz év van mögöttem, de a testem szerintem másképp vélekedne erről. Amikor még a 66 kilós súlycsoportban versenyeztem, akkor nagyjából 10 kilót kellett fogynom a versenyek előtt, ami a végén már nagyon szenvedős volt.”

A Nemzeti Sport és a Príma közös sorozatának harmadik részében Lőrincz Tamás elárulta, hogyan hatott rá a tokiói olimpia elhalasztása, ami egyben az ő utolsó világversenye lesz, valamint szó esett a fiatalkori nehézségeiről, valamint családjáról is.

 BUSA GABRIELLA ZÖLDSÉGES SZEZÁMOS CSIRKEMELLE

 Az NSO Tv Youtube-csatornáján új sorozatot indítunk, a Príma üzletlánc alapanyagaival és támogatásával, a Mindmegette.hu internetes portállal együttműködve. Kameráink előtt a legjobb magyar sportolók készítik el kedvenc ételeiket – amelyeket általában ők sem reggelire fogyasztanak el, hiszen jóval tartalmasabbak, laktatóbbak, de bármelyik napszakot választjuk is a megkóstolásukhoz, biztos, hogy nagyon ízletesek!

A Bajnokok reggelije-sorozatunk harmadik részét október 24-én olvashatják lapunkban – vendégünk Busa Gabriella, háromszoros kick-box-világbajnok lesz –, és a Képes Sport ízelítője után október 26-án nézhetik meg az NSO Tv-n a Kárpáti Rebeka vezetésével forgatott teljes adást, izgalmas beszélgetéssel, Busa Gabriella „főzőleckéjével”.

 

 

2020.12.02 21:43:16

Egyéb egyéni HOLMÁR ZOLTÁN

Napjaink öttusázói és tízpróbázói is megirigyelhetnék a sokoldalú nemesember teljesítményét.

2020.11.30 07:04:44

Egyéb egyéni BOBORY BALÁZS

„A fináléban ő egyenlített a bolgárok ellen, volt két gólpassza is, sokat tett a 4–1-es sikerért.”

2020.11.30 15:21:35

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A százötven éve született Tatich Péterről nem született összefoglaló írás – eddig…

2020.11.29 23:13:55

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nem tud(hat)juk, van-e a klasszisokban félelem. Általánosítani nem lehet, de biztos akad jó néhány olimpikon, akinek nem feltétlenül elég, hogy a szervezetek, hatóságok derűlátók, megesett már az emberiség történelme során, hogy a »hivatal« tévedett.

2020.11.25 13:03:43

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

Pénteken lenne 80 esztendős Bruce Lee, aki még 33. születésnapja előtt elhunyt 1973 júliusában.