Sportlövészet: három magyar érem a Hungarian Openen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.11.19. 22:27
null
Jákó Miriam (balra) és Fábián Sára (jobbra) a dobogón (Fotó: hunshooting.hu)
A pisztolyos Jákó Miriam és a puskás Kálmán Bálint ezüst-, míg a szintén pisztolyos Fábián Sára bronzérmet nyert vasárnap a Hungarian Open légfegyveres nemzetközi verseny zárónapján.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Fehér úti Nemzeti Lőtéren rendezett viadal harmadik napján mind a négy olimpiai számban – férfi és női pisztolyban és puskában – rendeztek versenyeket, s ezeken a felnőttek és a juniorok együtt lőttek.

Férfi puskában a két legjobb magyar, Péni István és az olimpiai kvótás Pekler Zalán nem indult, távollétükben pedig a mindössze 18 éves Kálmán Bálint remekelt, az alapversenyben 629.7 körrel a legjobb volt, a nyolcas döntőben pedig 250.7 körrel zárt a második helyen a francia Bastien Destefanis (252.8 kör).

Női pisztolyban Major Veronika hiányzott a mezőnyből, ott volt viszont az augusztusi vb-n légpisztolyban negyedik helyen végző és ezzel ötkarikás kvótát szerző Fábián Sára, illetve Jákó Miriam. Előbbi 576 körrel megnyerte az alapversenyt, a döntőben pedig 216.3 körrel lett harmadik, míg az alapot harmadik pozícióban záró Jákó (574 kör) a fináléban 236.4 kört ért el, amivel ezüstérmes lett. A számot a dél-koreai Kim Min Szo nyerte (239.4 kör).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik