Sportlövészet: elhalasztják a csangvoni világkupaversenyt

Vágólapra másolva!
2021.02.25. 19:29
A Nemzetközi Sportlövőszövetség (ISSF) a koronavírus-járvány miatt elhalasztotta a csangvoni világkupaversenyt, amelyre április 16. és 27. között került volna sor – írja az MTI.

A magyar szövetség (MSSZ) sajtóközleményében Győrik Csaba szövetségi kapitány elmondta, hogy a világjárvány miatt a Dél-Koreába beutazókra kötelező kéthetes karantén vár, ezért döntött úgy az ISSF, hogy elhalasztja a vk-versenyt. Az MSSZ erre úgy reagált, hogy április utolsó hétvégéjén egy rangos hazai viadalt rendez a Fehér úti Nemzeti Lőtéren, hogy a sportolói számára legyen versenyzési lehetőség.

Március 18. és 29. között Újdelhiben viszont megtartják a világkupát, ahol öt magyar indul majd: Péni István, Sidi Péter, Pekler Zalán, Dénes Eszter és Horváth Lea.

„Idén a tokiói nyári olimpia az év fő versenye, de a május 20-án kezdődő eszéki Európa-bajnokság egy nagyon fontos állomás lesz, ahol még szeretnénk gyarapítani ötkarikás kvótáink számát. Férfi és női légpuskában, valamint férfi és női skeetben még két-két hely kiadó, míg a többi számban már csak nemenként egy kvótát osztanak ki” – magyarázta a kapitány.

A magyar sportlövők közül eddig a pisztolyos Major Veronika, valamint a puskás Mészáros Eszter, Péni István és Sidi Péter harcolta ki az olimpiai indulás jogát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik