Rp. gyorskori: A futamok nem a célba érkezéssel fejeződnek be – Knoch Viktor

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.03.27. 12:07
null
Knoch Viktor (Fotó: Tumbász Hédi)
Knoch Viktor Pjongcsangban ott volt az első téli magyar aranyérmet megszerző rövid pályás gyorskorcsolyaváltónkban, s még manapság is ugyanaz a korcsolya van a lábán, amikor edzést tart a juniorválogatottnak. A vele készített interjút a Magyar Nemzet oldalán szemléztük.

 

„Mi azért már megtanultuk, hogy ebben a sportban a futamok nem a célba érkezéssel fejeződnek be, és örülni csak akkor szabad, amikor a kijelzőn megjelenik a hivatalos végeredmény – mondta Knoch Viktor a Magyar Nemzetnek a Pjongcsangban szerzett olimpiai arany kapcsán. – Előttünk a koreai lányok, akiket szerintem ki kellett volna zárni, megcsinálták azt, hogy még nem volt meg a végeredmény, de már körbementek a jégen a zászlójukkal, és ezzel is egyfajta nyomást helyeztek a bírókra. Mondtam, hogy ezt csináljuk meg mi is. Ezt nem terveztem előre, de abban a pillanatban végiggondoltam. Először csak Burján Csabival mentünk be ketten a jégre, és a felvételen le tudom olvasni a számról, hogy azt mondom neki: ha minket kizárnak, akkor kizárhatnak mindenkit. Utólag visszanézve a döntőt, szerintem a legkomolyabb szabálytalanság a kínai és a kanadai váltó között volt, egy csúnya összeütközés váltás után. Azt viszont a bírók is tudják, hogy ha mindenkit elkezdenek kizárni, akkor azt érik el, hogy senki sem mer majd versenyezni. Márpedig ennek a sportnak az hoz nézettséget, ha sok akció van, izgalmasak a futamok.”

Knoch Viktor a Magyar Nemzetnek azt is elárulta, hogyan edzi a juniorválogatottat, és hogy mit vár a jövő évi pekingi olimpiától.

„Az a világ már régen elmúlt, amikor az edzők a palánk túlsó oldaláról tartották az edzést. S ez nekem még a pjongcsangi korcsolyám, mi több, a pengém is ugyanaz rajta.”

„A vébére nem jött el Dél-Korea és Kína sem, a kanadaiak pedig – Charles Hamelint leszámítva – borzasztóan rossz formában voltak, az eredményeinket ennek tükrében a helyén kell kezelnünk. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy lesz érmünk Pekingben is, de hogy mennyi és milyen színű, az már nüanszokon múlik.”

A Knoch Viktorral készített teljes interjút ide kattintva olvashatja el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik