Munkatársunktól
2022.10.02 20:47 Frissítve: 2022.10.02 22:56

Nemzeti Vágta: Őcsény lovasa nyert Galaxy nyergében

Őcsény lovasa, Németh János és Galaxy nevű lova nyerte meg a budapesti Hősök terén rendezett Nemzeti Vágtát.

Ezúttal is izgalmasan alakult a Nemzeti Vágta a Hősök terén, Galaxy nevű lova nyergében a Tolna megyei Őcsény lovasa a hajrában is megőrizte az előnyét (Fotók: Földi Imre) – A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Már a második körben az élre állt a budapesti Hősök terén felállított versenypályán rendezett 15. Nemzeti Vágtán Őcsény lovasa, Németh János, a rajt után ugyanis egy körön át még a Farkaslaka színeiben versenyző Tamás Csaba vezetett.

Őt az utolsó körben Földes Luca, a vajdasági Temerin zsokéja is megelőzte, akinek még a győzelemre is volt esélye, de Németh János és lova, Galaxy megőrizte minimális előnyét a célig, így a Tolna megyei település nyerte meg az idei Nemzeti Vágtát.

„Az idén azok a lovak és lovasok kerültek be a döntőbe, akik igazán megérdemelték, büszke vagyok rá, hogy ilyen erős mezőnyben a mi párosunk bizonyult a legjobbnak. Izgulós típus vagyok, de bíztam a lovamban, a támogatóink pedig hittek bennem, amiért nagyon hálás vagyok. Ilyen környezetben lovagolni mindig felemelő érzés, s bár ez már a harmadik sikerem volt a Nemzeti Vágták történetében, olyan boldog vagyok, mintha az első lenne” – mondta a korábban Baja színeiben versenyző Németh, aki a Nemzeti Vágta vándordíja, egy 1848-as huszárszablya mellett ötmillió forintos jutalmat is átvehetett, a lova hátára pedig győzelmi takarót terítettek.

A verseny történetében harmadszor nyert Németh János

 

A kishuszárvágta döntőjében Harsányi Viktória, Békéscsaba lovasa aratott győzelmet Kassim nevű lován, a Kincsem plusz fogatvágta fináléjában négyen álltak rajthoz, az első helyezést Tieger Endre és ifjabb Tieger Endre párosa ért el a Dombóvár Sütvényi ménes színeiben.

A nemzetközi futam győztese Szerbia lovasa, a vajdasági Ördög Alen lett, másodikként Szlovénia, harmadikként Magyarország lovasa, Farkas Dorottya ért célba. A jótékonysági sztárfutamon Széchenyi Krisztián, Krajnik-Balogh Gábor, Bács Péter, Sipos Imre és Barabás Kiss Zoltán szállt versenybe, a győztes Sipos Imre színész lett.

A kétnapos rendezvényen hatvan hazai és határon túli terepülés lovasa mérte össze tudását az elő- és középfutamokban. A jubileumi eseményt hagyományos történelmi lovasfelvonulás, 1848-as csatajelenet és a Győri Ördöglovasok jubileumi bemutatója is színesítette, az esemény egyik leglátványosabb eleme százötven gyerek lovas felvonulása volt.

2022.12.04 08:37:23

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

December 8-án kerül a mozikba az ötszörös olimpiai bajnok tornász életét feldolgozó alkotás.

2022.12.02 13:55:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az adatokat idén először teljesen elektronikusan rögzítette a KSH. (x)

pr
2022.12.01 14:49:53

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A bokszszakember egykor profi gálákat szervezett, manapság az IBO megfigyelőjeként dolgozik.

2022.11.27 23:56:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Liu testvérek históriája is e témába vág, csak tükörből nézve éppen. Ami történt, történik velük, az nemcsak a pénzért való hajsza, hanem egy szemforgatós hatalmi játszma része is inkább, s bizony megint mi szenvedünk vereséget a küzdelemben.

2022.11.26 23:28:35

Egyéb egyéni nemzetisport.hu