MTI, N. T. 2020.10.30 21:51 Frissítve: 2020.10.30 21:54

Dopping: hat és nyolc évre felfüggesztettek két korábbi orosz tisztségviselőt

Az Orosz Atlétikai Szövetség két korábbi tisztségviselőjét nyolc és hat évre felfüggesztette a nemzetközi szövetség (WA).

 

Jelena Ikonnikovát és Jelena Orlovát a WA által a doppingellenes szabályok betartása érdekében életre hívott, a sportág tisztaságára felügyelő független szervezet, az AIU vádolta meg azzal, hogy a magasugró Danyiil Liszenko elleni – doppingellenes szabály megsértése miatt zajló – vizsgálatban akadályozták annak lefolytatását, amikor „hamis magyarázatokkal és dokumentumokkal szolgáltak”.

A két tisztségviselő mobiltelefonját és elektronikus tárolóeszközeit sem bocsájtotta az AIU rendelkezésére.

A WA novemberben függesztette fel az akkor már négy éve eltiltott orosz szövetség (RUSAF) rehabilitációját, amikor az AIU a doppingszabályzat súlyos megsértéséért a RUSAF elnökét és több tisztségviselőjét is felfüggesztette. A döntés azzal összefüggésben született meg, hogy Liszenko holléti nyilvántartásában szabálytalanságokra derült fény, és ezek hátterének felderítésére vizsgálat indult. A feltételezés szerint kitalált történetekkel és hamis orvosi papírokkal próbálták meg igazolni, miért nem vezette megfelelően a holléti nyilvántartását a 2017-ben világbajnoki ezüstérmes, 2018-ban fedett pályán világbajnok Liszenko.

2021.09.25 09:48:37

Egyéb egyéni NÉMETH ANDREA

Olyan egyetemet szeretne, amely a világ sportjában ismert és elismert intézmény.

2021.09.24 15:15:09

Egyéb egyéni B. D. K.

Valerie Loureda ketrecharcos egyáltalán nem szégyenlős, a képeiért pedig odavannak a követői.