D. Á.
2023.01.28 20:47 Frissítve: 2023.01.28 21:22

Csupasport: a legjobbak közé akar kerülni a csinos magyar testépítő

Mohamed Gabriella rekordidő alatt kvalifikált a Ms. Olympiára. Magyarországon kezdte a testépítést, de ma az USA-ban él és jár versenyekre.

(Fotó: csupasport.hu)

 
 – Régóta foglalkozik testépítéssel, de csak a közelmúltban kezdett versenyezni. Miért nem állt színpadra korábban?

 – Valóban több mint tizenkét éve járok konditerembe – válaszolta a Csupasportnak Mohamed Gabriella. – Tizenhat éves voltam, amikor megvettem az első bérletet, és tátott szájjal figyeltem a profikat, lenyűgözött, hogy milyen szép egy tökéletesen felépített izomzat. A fejembe vettem, hogy én is úgy fogok kinézni, mint egy bodybuilder, és egy csapásra új közösséget nyertem. Az edzőteremnek hála engem nem a folyamatos bulizás érdekelt, mint a többi kamaszt, hanem az egészséges életmód. Motivált voltam, de tartottam a versenyzésről, talán túl kevés volt az önbecsülésem, illetve az érettségi évében nem ez volt a prioritás. Később mégis elmentem egy versenyre, ahol csupán néző voltam, az induláson nem gondolkodtam. Majd azon kaptam magam, hogy követem a testépítő versenyeket. Más focimeccset nézett, én fitnesz modelleket. Nemsokára megszólított egy személyi edző, aki történetesen versenybíró volt, és csak annyit mondott, hogy nekem minden adottságom megvan ahhoz, hogy színpadra álljak. Ezen nagyon elgondolkodtam, mégsem jelentkeztem… Tíz évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy összegyűjtsem a bátorságom.

Az interjú folytatása a csupasport.hu oldalán olvasható.

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szoboszlai Dominik olyan sebességgel közlekedett a bolgár védők között, hogy sokszor még szemmel is nehéz volt követni, nemhogy lábbal… Egymást követték a szebbnél szebb magyar támadások és a gólok. Bolgár kollégánk, Teodor Boriszov a szünetben szomorúan jegyezte meg: a magyar csapat úgy játszik, mintha edzésen lenne.

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Petőfi Sándornak ugyan semmi köze a modern versenysporthoz, pláne az ultrafutó-világbajnoksághoz, mégis, az a gyanúm, valami hasonló, a beteljesedést előkészítő „aszketikus láz” vezethette száznyolcvan-száznyolcvanöt esztendővel ezelőtt, amikor mai értelemben véve is extrém hosszúságú gyalogtúrái során szinte a teljes történelmi Magyarország területét bejárta „kipróbáltkét csikaján”.

2023.03.27 10:36:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Aki felszabadultan tud vívni, olyan képességeket is kihozhat magából, amelyekre nem gondolt.”

2023.03.26 09:23:34

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2003. március 26-án hunyt el a már-már polihisztor rádióriporter. Rá emlékezünk.

2023.03.25 22:48:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A ma húsz esztendeje elhunyt Molnár Dániel volt ugyanis a homo ludens, a játékos ember megszemélyesítője. Mindig, mindenhol, mindenkivel és mindent is játszott. Még játék közben is igyekezett valami mást is játszani.