Birkózó Eb: Sastin Marianna ezüstérmes lett 62 kg-ban

K. G.K. G.
Vágólapra másolva!
2021.04.23. 19:36
null
Sastin Marianna kikapott a döntőben (Fotó: Magyar Birkózószövetség)
Sastin Marianna ezüstérmes lett a női 62 kilogrammos kategóriában a varsói birkózó Európa-bajnokságon, miután a döntőben alulmaradt az ukrán Irina Koljadenkóval szemben.

 

Négy mérkőzést kellett megnyernie a döntőbe jutáshoz Lőrincz Tamásnak a varsói Európa-bajnokság pénteki versenynapján – ez éppen néggyel volt több, mint amennyit az előző napSastin Mariannánakteljesítenie szükségeltetett a fináléhoz.

Erről persze a legkevésbé női világbajnokunk tehetett, aki eleve csak a negyeddöntőben kezdett (volna), ám mivel egyetlen ellenfele sem állt ki ellene a csütörtöki nap során, így abszurd módon, meccs nélkül jutott be a döntőbe. Pedig nem egy kerületi Mikulás-kupáról beszélgetünk, hanem a sportág egyik fő világversenyéről, egy kontinensviadalról...

Ettől még ha van valaki, akinek kijárt már végre egy kis szerencse, akkor az a 37 évesen, édesanyaként is az ifjabb generációkat megszégyenítő elszántsággal harcoló, negyedik olimpiájára készülő Sastin Marianna.

A Vasas világbajnoka az ukránok vb-ezüstérmes klasszisával, Irina Koljadenkóval nézett farkasszemet a péntek esti fináléban, de végül nem tudott rajta akciót csinálni. Az ellenfél intéssel és mögé kerüléssel szerzett 3:0-s vezetést, majd amikor a második menetben a bírák visszaadták a „kölcsönt”, Sastin egy talán kissé elsietett akciókezdeményezéssel hozta még jobb helyzetbe Koljadenkót – az ukrán ellépett indítása elől, majd jóval kedvezőbb helyzetéből már könnyedén kitolta a szőnyeg szélére kerülő magyart (4:0). Sastin állóképessége kivételes, számos fontos mérkőzését fordította már meg a végén, ám ez most nem sikerült: végül csak egy, az ukránnak szabálytalanság miatt kiosztott intésponttal tudott szépíteni (4:1), így egy igazán kurta-furcsa két nap után állhatott fel a dobogó második fokára. Szerencsére a történelemkönyvekben simán csak annyi áll majd ott tényszerűen, hogy Európa-bajnoki ezüstérem...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik