Asztalitenisz: kiesett a Szudi, Pergel páros Budapesten

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2020.02.20. 11:59
null
A Szudi Ádám, Pergel Szandra páros búcsúzott Budapesten (Fotó: Tumbász Hédi)
Az olimpiai részvételre jó eséllyel pályázó Szudi Ádám, Pergel Szandra kettősnek nem sikerült megismételnie a tavalyi bravúrt, amikor is ezüstérmet szerzett a budapesti World Tour-versenyen. Ezúttal a nyolcaddöntőben búcsúzott.

 

A főtáblás küzdelmek során magyar részről a Szudi Ádám, Pergel Szandra kettős lépett először asztalhoz a World Tour-sorozat budapesti állomásán, azaz a mieink mindjárt a közepébe csaptak, hiszen az olimpiai részvételre jó eséllyel pályázó duóról van szó. Szudiék kvalifikációs rangsorban elfoglalt helyük igencsak biztató, ami persze nem jelenti azt, hogy hátradőlhetnének, hiszen minden ranglistapont jól jöhet. A nyolcaddöntő nem ígérkezett egyszerű feladatnak, a túloldalon ugyanis az indiai Sharath Kamal Achanta, Manika Batra kettős állt, előbbi a 34., utóbbi a 67. a világranglistán, ami ha összevetjük a mieinkével (Szudi a 132., Pergel a 76.), érzékelhető a különbség. Igaz, a magyar kettős már számtalanszor bizonyította, hogy párosban a legjobbakkal is felveszi a versenyt. Az első szettben érezhető volt némi bizonytalanság a játékukon, aztán elkapták a fonalat – a harmadik játszmában 2:5-ről 10:5-re fordítottak, azaz sorozatban nyolc pontot szereztek), s a negyedikben is majdnem végig irányítottak, de most ez is kevés volt, az indiai duó jutott be a legjobb nyolc közé

„Rosszul kezdtünk, aztán a második játszmától magunkra találtunk, majd 2:1-nél a negyedikben 8:4-re vezettünk, azaz a kezünkben volt a meccs – mondta Szudi Ádám. – Akkor sajnos nem tudtuk lezárni a mérkőzést, a folytatásban pedig már az ellenfélnél volt a lélektani előny. Furcsa meccs volt, nem alakult ki igazán jó játék, nem voltak látványos labdamenetek sem.”

ASZTALITENISZ
WORLD TOUR, BOK-CSARNOK
Vegyes páros. Nyolcaddöntő

Achanta, Batra (indiai)–Szudi Ádám, Pergel Szandra 3:2 (8, –9, –6, 9, 7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik