AIPS: Együttesen kell tennünk a békéért – Gianni Merlo

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2022.07.03. 07:40
null
Gianni Merlo (Fotó: Dömötör Csaba)
A sportújságírók összefogását sürgette a béke érdekében a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) elnöke, Gianni Merlo a szervezet alapításának 98. fordulóján elmondott ünnepi üzenetében – szemlézte a Mandiner.

„Az ukrajnai orosz invázió új helyzetet teremtett, ami akár kirobbanthatja a harmadik világháborút. Őszintén remélem persze, hogy nem így lesz, de nagy a veszély, ezért egységesen és együttesen kell tennünk a békéért” – fogalmazott beszédében Gianni Merlo a sportújságírás világnapján.

„Mi is pofonok elviselésére és harcra vagyunk kényszerítve: harcolnunk kell függetlenségünk és munkahelyeink megmentéséért, amelyek jelenleg nagy veszélyben vannak. Az elmúlt hetven év talán legrosszabb időszakát éljük, mert a koronavírus-járvány után Európába, de a világ más részeire is beköszöntött a háború” – jelentette ki az olasz újságíró, aki a 19. FINA-világbajokság egyik díszvendége volt.

„Sajnos a mostani világunk nem olyan, mint a Covid idején: a háborúra nem létezik védőoltás, nincs egyetlen oltóanyag, amely képes lenne békét teremteni” – mondta el Merlo, aki elismerően beszélt a nemzetközi sportújságíró-szervezet alapítóiról.

GIANNI MERLO BESZÉDE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik