MTI
B. A.
2023.03.29 14:27 Frissítve: 2023.03.29 15:09

Rali: Székesfehérváron startol az idei bajnokság

A Székesfehérvár-ralival kezdődik a HUMDA országos ralibajnokság és a Révész tereprali országos bajnokság, a futamokat péntektől vasárnapig rendezik meg párhuzamosan.

61 rali- és 23 terepralipáros nevezett az előzetes adatok szerint (Fotó: Getty Images)

Az eseményt felvezető szerdai sajtótájékoztatón Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke elmondta, hogy a rali ma egészen mást jelent, mint 8-10 évvel ezelőtt, ezért volt fontos egy új versenyszabályzat megalkotása. Örömének adott hangot, hogy soha nem látott összefogás mellett készült el a nagyon gondosan összeállított dokumentum.

Az idei bajnoksággal kapcsolatban kiemelte: régi kritika volt, hogy kevés a murvás futam hazánkban, ami így nem készítette fel a versenyzőket a külföldi futamokra. Idén, a hatból kettő is murvás futam lesz, ami szakmailag előrelépés – fűzte hozzá.

Hoffer Zsolt rali-szakágvezető szerint a teljes szakágat átfogó szabályozás született, amely szerdán kerül fel a szövetség weboldalára.

Lakatos Róbert, a verseny főszervezője közölte, hogy három év után rendez újra önálló futamot Székesfehérvár, és több mint 20 év után újra murvás futammal indul a bajnokság. Megemlítette, hogy a szokásoknak megfelelően szombat délután a belvárosban lesz egy szuperspeciál szakasz, amelyen a tereprali-autók is részt vesznek.

Jelezte, hogy öt helyszínen rendezik a versenyt, amely komoly kihívást jelent majd a versenyzőknek, hiszen nagyon tempós gyorsasági szakaszok várnak rájuk. Izgalmas verseny vár a nézőkre, akik a MOL Aréna Sóstó parkolóiban kialakított szervízpark egész területét látogathatják.

A versenyre az előzetes adatok szerint 61 rali- és 23 terepralipáros nevezett.

2023.06.03 06:42:45

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A német a hétvége eddigi valamennyi szakaszában a leggyorsabbnak bizonyult.

2023.02.10 23:11:48

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Jelenleg a Ferencváros és a válogatott sikerei tartják az ernyőt az egyébként még messze nem hatékony magyar modell fölé. A győzelmet nyilván nem kell megmagyarázni, s minket, szurkolókat ez érdekel igazán, de ha hosszabb távon nem szilárdul meg az alap, akkor prognosztizálható a ciklikusság: egyszer fent, egyszer lent.

2023.01.12 15:21:42

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.