MotoGP: Bagnaia körrekorddal a misanói pole-ban

Vágólapra másolva!
2021.09.18. 16:25
null
Négy Ducati az első ötben Misanóban az időmérőn, az első két helyen a gyári pilóták (Fotó: Kovács Nikolett)
Bár szombat reggel még kilenc tizeddel járt a mezőny, egész pontosan Francesco Bagnaia és Fabio Quartararo a tavalyi körrekord mögött, a kvalifikáción hatalmasat lépett előre az olasz, így 12 ezreddel megjavította a valaha futott leggyorsabb kört Misanóban, és ezzel megszerezte a rajtelsőséget is.

A vártnak megfelelően már az FP3 is nagyon izgalmas volt, amit szintén a múlt heti futamgyőztes, Bagnaia nyert meg, Quartararóval a nyomában, aki szárazon egyelőre a legmeggyőzőbb tempóval bír, meg is nyerte az FP4-et, már csak az a nagy kérdés, hogy holnap milyen idő lesz délután kettő és háromnegyed három között…

Az FP3 végén több esés miatt is sárga zászlót lengettek, ami számos érvénytelen kört eredményezett. Az egyik bukást Marc Márquez gyűjtötte be, aki így a Q1-ben folytatta a napot.

Stefan Bradl mögött motorozva onnan végül tovább is jutott a Q2-be Enea Bastianinivel egyetemben.

Márquez a Q2-ben ismét bukott, így a hetedik helyről rajtolhat holnap. Hozzá hasonlóan Fabio Quartararo és Aleix Espargaró is esett, előbbi a harmadik, utóbbi a nyolcadik legjobb időt futotta meg előtte.

Espargaró egyébként is kalandos módon került a Q2-be, FP3-as körét először elvették, mondván, hogy sárga zászló hatálya alatt futotta meg. A bokszba visszaérve Aleix maximális hangerőn jelezte a csapatnak, hogy egyáltalán nem így történt, és azonnal a versenyigazgatósághoz küldte Massimo Rivola csapatfőnököt, és úgy tűnik, igaza volt, mert egyszer csak érkezett egy frissített eredmény, amiben visszakapta a körét, így egyenes ágon bent volt a Q2-ben.

Bagnaia fantasztikus köre az időmérő fő szakaszában 2.5 tizeddel volt gyorsabb, mint a második Jack Milleré és három tizedet adott Quartararónak.

A második sorban további két Ducatit találhatunk, ide még Pol Espargarónak sikerült beférnie legjobb hondásként.

A suzukisok közül ezúttal Álex Rins teljesített jobban szombaton, de a 9. hely megint csak nehézzé teszi a futamot számára, ahogy a 11. pozíciót megszerző Joan Mirnek sem lesz egyszerű dolga.

A legjobb KTM-es Brad Binder a 17. helyen, aki azt mondja, annyira nem rossz a helyzetük, mint amilyennek tűnik…

A sort Valentino Rossi és Andrea Dovizioso zárja. Rossi kétszer is bukott ma, először az FP3, majd a Q1 során, így sikerült egy tizeddel csapattársa előtt végeznie.

A teljes eredménylista ide kattintva található.

A Moto3-asoknál olasz első sort láthatunk majd rajtrácson Romano Fenati, Dennis Foggia és Niccoló Antonelli sorrendben.

Pedro Acosta a 9., Sergio García a 12. helyet szerezte meg. Sorrend itt.

A Moto2-ben Raúl Fernandezé lett a pole Sam Lowes és Augusto Fernandez előtt, míg Remy Gardner szorosan ott van mögöttük a negyedik helyen. Sorrend itt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik