F3: Szmoljar a pole-ban, Tóth 29. a hungaroringi időmérőn

Vágólapra másolva!
2022.07.29. 16:21
null
Alekszandr Szmoljar rajtolhat a pole pozícióból a vasárnapi főfutamon (Fotó: DPPI)
Alekszandr Szmoljar szerezte meg a pole pozíciót a Formula–3 magyarországi versenyhétvégéjének időmérőjén. Mögötte Zane Maloney és Oliver Bearman következett, míg az első ötös sorát Arthur Leclerc és Grégoire Saucy tette teljessé. Tóth László a 29. helyen zárt.

 

Az első szabadedzésen Jak Crawford zárt az élen 1:32.473-as körrel, mögötte Zane Maloney érkezett 1 tizedes lemaradással, míg a harmadik Arthur Leclerc hátránya 168 ezred volt. Tóth László 29. hellyel hangolt a hazai időmérőjére.

Az első gyors köröket követően Caio Collet nevével kezdődött az időlista, a brazil 1:33.541-es időt jegyzett. Másodikként Isack Hadjar következett, majd az összetettet vezető Victor Martins, Maloney és Kush Maini egészítette ki a top 5-öt. Tóth ekkor a huszadik pozícióban állt.

Félidőben tíz versenyző neve mellett még nem szerepelt értékelhető köridő, rövidesen azonban elkezdtek záporozni a gyors körök. Az élre Alekszandr Szmoljar állt 1:32.838-as idővel, mögötte Oliver Bearman foglalt helyet, majd Leclerc, Maini és Crawford egészítette ki az első ötöst, míg Tóth a 28. pozícióban állt az utolsó próbálkozások előtt.

A hajrában Leclerc remek körön volt, de Zak O'Sullivan leállása miatt három perccel a vége előtt piros zászlóval megszakították az időmérőt. Az autómentés után újra zöldre váltott a bokszutca végi lámpa, s szinte a teljes mezőny azonnal pályára hajtott, így meglehetősen nagy volt a forgalom már a felvezető körön is.

Több versenyző. köztük a monacói, el sem tudta kezdeni a gyors körét, nem úgy mint Reece Ushijima és Maloney, akik felzárkóztak az időközben javító, s pole pozíciót szerző Szmoljar mögé. Előbbi azonban sokáig nem örülhetett, hiszen pályakiszélesítés okán törölték az idejét, aminek révén Maloney lépett fel a második helyre.

Harmadikként Bearman érkezett, majd Leclerc és Gérgoire Saucy sorakozott a top 5-ben.

Tóth a 29. helyen végzett.

Folytatás szombaton 11 órakor a sprintversennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik