Evezős kvalifikáció: Pétervári-Molnár futamgyőzelemmel jutott tovább Luzernben

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.05.19. 13:05
null
Pétervári-Molnár Bendegúz (Fotó: Koncz Márton, archív)
A kétszeres olimpikon Pétervári-Molnár Bendegúz futamgyőzelemmel jutott tovább a középdöntőbe az evezősök luzerni világkvalifikációs viadalán, amely az utolsó lehetőség az olimpiai kvótaszerzésre.

Pétervári-Molnár Bendegúz a férfi egypár harmadik előfutamának hatos pályáján kezdte meg a versenyt, az első négy biztosította a helyét a középdöntőben. A Budapest Evezős Egyesület sportolója remekül rajtolt, a táv első felében a második helyen haladt, majd 1500-nál kínai riválisa megelőzte, de a hajrában tempót váltott és 7:04.8 perces idővel megnyerte a futamot.

A kormányos nélküli kettesek előfutamában a Simon Béla, Juhász Adrián Európa-bajnok páros állt rajthoz és 6:58.08 perces idejével a harmadik helyen jutott tovább a hétfői elődöntőbe a litván és a szerb kettes mögött.

Női egypárban Gadányi Zoltánának nem sikerült egyenes ágon továbbjutnia. A 26 éves magyar jól rajtolt és féltávig a mezőnnyel haladt, de utána leszakadt a svájci, spanyol, szlovén hármasról és végül a negyedik helyen ért célba (7:52.68 p). Ebben a versenyszámban csak az első három jutott tovább egyenes ágon, így az MTK versenyzője a délutáni reményfutamban ismét hajóba ül – ebből szintén az első három jut tovább az elődöntőbe.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik