Képzelt riport egy magyar olimpikonról – diákújságíró-verseny Szerencsen

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.03.26. 09:00
A szerencsi Kiss Attila Alapítvány díjazottjai Koncz Zsófiától, a térség országgyűlési képviselőjétől vehették át az elismeréseket (Fotó: Varga Tamás)
Címkék
A Szerencs ismert pedagógusáról elnevezett Kiss Attila Alapítvány a szabad sajtó ünnepének alkalmából és Muhi Zoltán legendás helyi újságíróra emlékezve hagyományos pályázatot hirdetett a térség felsőtagozatos diákjainak – tájékoztatta lapunkat Sélleyné Mária, a kuratórium tagja.

Az idei téma ötletét a nyári párizsi olimpia adta. A kis riporterek feladata az volt, hogy fiktív interjút készítsenek egy magyar olimpikonnal. A sikeres pályamunkák elkészítéséhez elmélyült kutatómunkára, kreativitásra és kiváló fogalmazási készségre volt szükség. A pályázatra 13 iskolából 33 interjú érkezett két korcsoportban, „megszólaltatva” Hajós Alfrédtől Ónodi Henriettán át Biros Péterig számos olimpiai bajnokot. (A legnépszerűbb „interjúalany” Hosszú Katinka volt.)

A zsűri elnöke a térség országgyűlési képviselője, Koncz Zsófia felkérésére Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, lapunk főszerkesztője volt, aki szóban értékelte – leginkább méltatta – a beérkezett pályaműveket. A képviselő asszony is dicsérte az alkotásokat és emlékeztetett arra, hogy Szerencsnek is van olimpiai érmese, a tragikusan fiatalon elhunyt sydneyi ezüstérmes kézilabdázó, Kulcsár Anita személyében.

A beszélgetés során három edző-testnevelő is beszélt arról, hogy a tehetség a sportban nemcsak testi, hanem mentális adottságokból is áll, amelyek kitartó szorgalommal is kell, hogy párosuljanak.    

1. Borsodi sikertörténet – interjú Biros Péter vízilabdázóval (Koszován Gerda, Tiszalúc)
2. Más néven az Iron Lady – interjú Hosszú Katinka úszóval (Béres Bence, Bekecs)
3. Aki a határait feszegeti – riport Cseh László úszóval (Juhász Zsombor, Bekecs)
Díjazottak az 5-6. osztályosok kategóriájában
1. Riport egy „Nagy” kézilabdázóval – interjú Nagy László kézilabdázóval (Major-Kiss Kende, Tállya)
2. „A csúcson a legjobb, innen látni a legtöbbet, innen látni az összes többi csúcsot” – interjú Szilágyi Áron kardvívóval (Hetzi Gréta Dóra, Szerencs)
3. Interjú Hosszú Katinka úszóval (Sándor Lili Anna, Szerencs)
Díjazottak a 7-8. osztályosok kategóriájában

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik