Asztalitenisz: a Budaörsi SC idegenben szerzett előnyt az Európa-kupa elődöntőjében

SZŰCS MIKLÓSSZŰCS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2024.03.01. 22:24
Madarász Dóra mindkét mérkőzését megnyerte a portugál együttessel szemben (Fotó: Dömötör Csaba)
A Budaörsi SC női csapata az Európa-kupa elődöntőjének első mérkőzésén idegenben 3:1-re győzött a portugál Club TDM Mirandela otthonában.

 

Nem könnyű, de nem is megoldhatatlan feladat várt az SH-ITB Budaörsi SC női csapatára az Európa-kupa elődöntőjében. A portugál Club TDM Mirandela idénybeli eredménysora tiszteletet parancsol: azok után, hogy az első és a második csoportkört veretlenül zárta, a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben a hazai és az idegenbeli meccsét is megnyerte, azaz a második számú kontinentális sorozatban a mostani kiírásban még nem talált legyőzőre. A Mirandela többnyire a zentai születésű Erdélyi Annamária, a szingapúri Csou Csing-ji és a portugál Ines Matos összetételű együttesre épített, s a jól bevált recepten a magyar bajnok ellen sem változtatott.

A budaörsiek a Póta Georgina, Madarász Dóra, Fazekas Mária, Dari Helga négyessel indultak útnak, s a rajt előtt Bachman Péter edző végül utóbbit hagyta ki a kezdőből. A mérkőzés sokáig a Budaörs szája íze szerint alakult, ugyanis Póta és Madarász is rövidített játszmában megnyerte a maga partiját Erdélyi és Csou ellen. Ezt követően némi megtorpanás következett, a rutinos Fazekas nem tudta megtörni a jóval fiatalabb, mindössze 19 éves Matos lendületét, a portugál három játszmában szépített. Ezt követően viszont Madarász hozta a kötelezőt a védekező stílusban játszót Erdélyivel szemben – ezzel a Budaörsi SC jó helyzetbe hozta magát, hiszen 3:1-es előnyről várhatja az Európa-kupa elődöntőjének hazai visszavágóját.

EURÓPA-KUPA, NŐK, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Club TDM Mirandela (portugál)–SH-ITB Budaörsi SC 1:3
Erdélyi–Póta Georgina 2:3 (–9, 13, 4, –6, 1:6)
Csou Csing-ji–Madarász Dóra 2:3 (4, –5, –5. 9, 1:6)
Matos–Fazekas Mária 3:0 (6, 7, 9)
Erdélyi–Madarász 1:3 (–7, –8, 4, –8)
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik