Vívás: nyolcaddöntőig jutott Dósa Dániel a torinói GP-n

Vágólapra másolva!
2024.02.11. 17:51
Dósa Dániel két asszót nyert vasárnap (Fotó: Dömötör Csaba)
Dósa Dániel egy körrel tovább ment a tőrözők torinói Grand Prix-viadalán, mint Pásztor Flóra, utóbbi párizsi kvótás esélyei mégis kedvezőbbek, mint előbbié.

Dósa Dániel két asszót nyert a tőrözők torinói Grand Prix-versenyén vasárnap, ám aztán a 16 között kikapott – ez önmagában nem lenne rossz szereplés, az viszont nem jó hír a kvalifikáció szempontjából, hogy két riválisa is jobban teljesített nála, így az utolsó két verseny dönt arról, ki szerzi meg a két európai egyéni kvótát.

E tekintetben Pásztor Flóra van a magyarok közül jó pozícióban a nők között, s noha Torinóban a második kanyarban kikapott, mivel az első körben kiemelt vívót búcsúztatott, és mert az ő ellenlábasai nem muzsikáltak túl jól Olaszországban, továbbra is kedvező helyzetben van az olimpiát illetően Beliczay Sándor tanítványa.

GRAND PRIX-VERSENY, TORINO
Tőr. Egyéni. Férfiak. A 32 közé jutásért: Dósa–Mader (francia) 15:5, Hamza (egyiptomi)–Korom 15:4. A 16 közé jutásért: Dósa–Bourtis (amerikai) 15:9. Nyolcaddöntő: Ha Te Gju (dél-koreai)–Dósa 15:13
Nők. A 32 közé jutásért: Pásztor–Harvey (kanadai) 13:12. A 16 közé jutásért: Tripapina (orosz)–Pásztor 15:12

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik