Golf: profinak állt az amatőrként PGA-tornát nyerő játékos

Vágólapra másolva!
2024.01.25. 20:40
Nick Dunlap a trófeával (Fotó: Getty Images)
Profinak állt Nick Dunlap, aki négy napja amatőrként nyerte meg a profi golfozók legrangosabb sorozatának (US PGA Tour) La Quintában rendezett, 8 millió dollár összdíjazású versenyét.

 

Az Alabama Egyetem 20 éves tanulója csütörtökön a Tuscaloosában található campuson jelentette be döntését, egyúttal jelezte, hogy első versenye profiként a jövő csütörtökön rajtoló, 20 millió dollár összdíjazású Pebble Beach Pro-Am viadal lesz.

Dunlap 33 év után az első amatőr győztese volt a US PGA Tournak, ugyanakkor amatőr státusza miatt nem kapta meg a 1.5 millió dolláros fődíjat. A profi sorozatot irányító szövetség viszont felajánlotta neki, hogy hivatalos tagja lehet a mezőnynek, ehhez azonban fel kellett adnia az amatőr státuszt, így pedig a későbbiekben már nem szerepelhet egyetemi versenyeken.

A tehetség mostantól rendszeresen résztvevője lesz a PGA-viadaloknak, ráadásul múlt heti sikerének köszönhetően szinte valamennyi kiemelt viadalon ott lehet, így az év négy Major-versenye közül a három Egyesült Államokban sorra kerülő tornán, a US Mastersen, a PGA Championshipen és a US Openen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik