Darts-vb: Scott Williams Van Gerwent legyőzve elődöntős

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2024.01.01. 23:22
null
Scott Williams a holland Michael van Gerwent is legyőzte, csak angol versenyző van a legjobb négy között (Fotó: Getty Images)
Scott Williams fordulatos meccsen 5:3-ra legyőzte a holland Michael van Gerwent, majd Luke Humphries nyert könnyedén Dave Chisnall ellen a PDC dartsvilágbajnokság hétfő esti negyeddöntőjében.

 

Fordulatos csatát hozott Michael van Gerwen és Scott Williams negyeddöntője. Az első szettet nullára nyerte az angol, majd fordított van Gerwen elsősorban a jobb kiszállóinak köszönhetően. A következő két szettben viszont nyolcból egyszer sem nem jött a dupla a hollandnak, így 3:2-re ismét Williamsnél volt az előny.

A világranglista-második Van Gerwen azonban megrázta magát és 3–0-ra nyerte a következő szettet, így ismét döntetlen volt az állás. Az angolé lett a hetedik szett, tehát Van Gerwen az életben maradásért dobálhatott. A végjátékhoz közeledve mindkét játékos átlaga romlott, ráadásul a kiszállózásnál is voltak problémák. Williams előbb negyvenről nem tudott kiszállni hat nyíllal, majd úgy dobhatott a dupla nyolcra a következő legben, hogy Van Gerwennek még 311 állt a neve mellett. Az idegek csatáját az angol nyerte, Williams 5:3-as győzelmével pedig biztossá vált, hogy az elődöntő mind a négy résztvevője angol lesz.

Luke Humphries (balra) Dave Chisnall (jobbra) legyőzése után elődöntős (Fotó: Getty Images)
Luke Humphries (balra) Dave Chisnall (jobbra) legyőzése után elődöntős (Fotó: Getty Images)

 

Az utolsó negyeddöntőben ugyanis két angol Luke Humphries és Dave Chisnall találkozott. A két játékos az elmúlt három meccséből kettő is végletekig szoros volt. Egyszer Humphries nyert 8–7-re, míg szeptemberben a Hungarian Darts Trophy döntőjében Humphries egy kilencnyilassal vezetett 7–5-re, a végén mégis Chisnall örülhetett.

Ezúttal Humphries kezdett jobban és behúzta az első szettet. A folytatásban viszont visszavágott Chisnall annak ellenére, hogy Humphries 164-ről is megoldott egy kiszállót. Ezután Chisnall játéka jelentősen romlott, ami főleg a dupla dobásoknál volt érezhető. A hátralevő 18 kiszállójából mindössze ötöt oldott meg, így Humphries a vártnál simábban 5:1-re behúzta a mérkőzést.

A keddi elődöntőben tehát előbb Rob Cross mérkőzik meg Luke Littlerrel, majd Scott Williams találkozik Luke Humphries-zal.

DARTS

PDC-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
NEGYEDDÖNTŐ
Michael van Gerwen (holland, 2., 93.41)–Scott Williams (angol, 96.32) 3:5
Luke Humphries (angol, 3., 103.50)–Dave Chisnall (angol, 11., 97.38) 5:1

KORÁBBAN
Chris Dobey (angol, 17., 99.84)–Rob Cross (angol, 8., 100.70) 4:5
Luke Littler (angol, 101.93)–Brendan Dolan (északír, 28., 86.45) 5:1

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Rob Cross (angol, 8.)–Luke Littler (angol)
Scott Williams (angol)– Luke Humphries (angol, 3.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik