Szumó-vb: Elekes Enikő megszerezte az első női aranyérmünket

Vágólapra másolva!
2023.10.08. 12:21
null
Elekes Enikő (Fotó: Kőbánya SC, archív)
Elekes Enikő megszerezte Magyarország első női világbajnoki címét a Tokióban rendezett szumó-világbajnokságon.

A Magyar Szumó Szakszövetség tájékoztatása szerint a KSC 19 éves sportolója vasárnap a női 65 kilósok elődöntőjében lengyel riválisát könnyedén felülmúlva jutott be a fináléba, melyben kisebb meglepetésre tajvani szumóssal kellett megküzdenie az aranyéremért. Elekes folytatta idei remek sorozatát, és az U20-as birkózó Európa-bajnoki, illetve vb-cím mellé szumóarannyal bővítette az éremkollekcióját.

„Eddig is bizonyított már többször szumóban, de azzal, hogy a sportág őshazájában megszerezte Magyarország első női világbajnoki aranyát, beírta a nevét a szumó sporttörténetébe” – mondta Ancsin László a hazai szövetség elnöke.

A férfiaknál a 85 kilós Buzás Patrik, míg a női 73 kilogrammban Baljer Roxána az ötödik helyen végzett. Szombaton a junioroknál a férfi 100 kilogrammos kategóriában Gyuricza Marcell bronzérmes lett.

A program zárásaként a Molnár Tamás, Végh Artúr, Pap Arnold összeállítású férfi csapat legyőzte a briteket, majd vereséget szenvedett a mongoloktól. A vigaszágon a finneket és a lengyeleket múlta felül, a bronzmérkőzésen pedig 2:1-re kikapott a grúz válogatottól, így ötödikként zárta a világbajnokságot a japán fővárosban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik