Csupasport: gyerekként mezítláb ment iskolába, idén teljesítette a Spartathlont

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2023.10.07. 20:04
Címkék
Purity Jenninger számára gyerekként már az is luxus volt, hogy iskolába járhatott, a kenyai futónő korábban arról is beszélt, szerinte mi kell ahhoz, hogy valaki sikeres ultrafutó legyen.

Kenyai zászlóval a hátán, mosolyogva, a közönség vastapsa mellett futott be az idei Spartathlonon (35:49:19) a célba a kenyai Purity Jenninger. Minderről egy rövid kis felvétel is megtalálható a youtube-on, így bárki megnézheti, milyenek voltak az afrikai sportolóhölgy utolsó megtett méterei. A története persze elsősorban azért érdekes, mert kenyai futónők finoman szólva sem indulnak gyakran az 246 kilométeres, kőkemény ultrafutóversenyen. Purity Jenningerre tehát már csak ezért is picit nagyobb rivaldafény vetült, ám sajnos sok érdemleges forrást nem találni a futómúltjáról. Egy 2021-es, ideale-gerade.de oldalon közzétett interjúból azonban valamelyest képet kaphatunk arról, hogy hogyan vélekedik az ultrafutásról, és mit javasol azoknak, akik még csak ismerkednek a hosszabb távú futással.

„Az ultrafutás a felkészüléssel kezdődik, és nagyon sok múlik a mentális erőn – mondta. – Amikor lefutsz egy maratoni távot, és tudod, hogy még körülbelül kétszer annyi van előtted, az elég kemény. Ott fejben nagyon erősnek kell lenni. De ennek is megvan a szépsége, és végül minden erőfeszítés kifizetődik. A célba érkezés pillanata mindig óriási boldogsággal tölt el.”

A cikk folytatása a csupasport.hu oldalán olvasható.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik