Párizs 2024: Kaizinger Balázs vezeti a régiós lovastusa-ranglistát

Vágólapra másolva!
2023.09.18. 17:19
null
Kaizinger Balázs egyre közelebb az olimpiához (Fotó: Facebook/Magyar Lovassport Szövetség)
Kaizinger Balázs vezeti a régiós lovastusa-ranglistát, amelynek év végi két legjobbja kijut a jövő nyári párizsi olimpiára.

 

A Magyar Lovas Szövetség közösségi oldalának hétfői híre szerint Kaizinger 14 pontot szerzett azzal, hogy vasárnap a strzegomi versenyen összesítésben a 14. helyen zárt Clover 15 és Herr Cooles Classico nyergében, ennek köszönhetően pedig magabiztosan, 16 ponttal vezeti a C csoport ranglistáját.

A rangsorról az első két lovas minősül a jövő évi olimpiára, a kvótaszerzési időszak december 31-én zárul.

Lovastusában a házigazda franciák mellett a tavalyi Lovas Világjátékok első hét csapata - Németország, Egyesült Államok, Új-Zéland, Nagy-Britannia, Írország, Svédország és Svájc - már biztos részvevő. Az idei Európa-bajnokságról Belgium és Hollandia, míg a régiós csapatversenyről Lengyelország szerzett kvótát, de Kína és Ausztrália is biztosította már indulását. A többi csapatkvóta a Pánamerikai Játékokon, régiós viadalon, illetve a Nemzetek Kupája eredményei alapján talál gazdára.

A csapattagok (48) ebben a szakágban egyéni indulók is, a maradék 17 helyet a 2023. december 31-i olimpiai ranglista alapján osztják ki úgy, hogy mind a hét régió legalább két-két kvótát kapjon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik