Evezős ob: Galambos ismét első a könnyűsúlyú egypárban

Vágólapra másolva!
2023.07.08. 18:44
null
Galambos győzött (Fotó: Nemzeti Sport)
Galambos Péter, a könnyűsúlyú egypár kétszeres Európa-bajnoka nyerte a versenyszámot az evezősök idei, 124. országos bajnokságán, a vasárnapig tartó szegedi esemény harmadik versenynapján.

Elsőként a női kétpár döntőjére került sor, amely után Preil Vivien és Papp Sarolta duója állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Ugyanebben a számban a férfiaknál – a nap zárásaként – a Szklenka Bence, Ács Kristóf kettős diadalmaskodott.

A könnyűsúlyú egypárok versenyében Galambos Péter magabiztos 2.5 másodperces előnnyel ért célba Bridge Henry előtt, a nőknél pedig Abid Syham még ennél is többet dolgozott ki, hat másodpercet vert közvetlen üldözőjére.

A férfi kormányos nélküli négyeseknél a Boros Olivér Benedek, Kerekes Krisztián, Hopp Márton Péter, Koncsik Dominik összeállítású csepeli négyes nyert szoros versenyben a ferencvárosi kvartett előtt. Női négyesben viszont aranyérmet ünnepelhettek a zöld-fehérek a Maticsek Lizett, Elekes Zsófi, Molnár Anna Ildikó és Pilisy Zsanett alkotta csapatnak köszönhetően.

Az amatőrök között a nőknél a VVSI, míg a férfiaknál a Fővárosi Vízművek kettőse szerzett magyar bajnoki címet.

A program vasárnap a férfi és női könnyűsúlyú kettesek és kétpárok versenyeivel, valamint a négypár és a nyolcas döntőkkel folytatódik.

EVEZŐS OB
FÉRFIAK
könnyűsúlyú egypár (17 induló):
Galambos Péter (MTK Budapest) 6:58.44 p
kétpár (o. sz./18): Ujhelyi Mihály, Pétervári-Molnár Bendegúz (BEE) 6:22.42
négyes (o. sz./14): Csepel Evezős Klub (Boros Olivér Benedek, Kerekes Krisztián, Hopp Márton Péter, Koncsik Dominik) 6:01.28
NŐK
könnyűsúlyú egypár (15):
Fehérvári Eszter (Győri AC) 7:48.82
kétpár (o. sz./12): Preil Vivien, Papp Sarolta (BEE) 7:43.36
négyes (o. sz./9): Külker Evezős Klub Óbuda (Benda Orsolya, Kas Natália Luca, Harsányi Viktória, Zsiros Janka) 7:00.69

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik