Golf: a győztest köszöntötte a lelkes versenytárs, leterítette a biztonsági őr – videó

Vágólapra másolva!
2023.06.12. 09:05
null
Nick Taylor az ütőhordozója karjaiban – ezzel az ünnepléssel még nem volt baj… (Fotó: Getty Images)
Egy gyönyörű utolsó ütés, majd a győztes köszöntésére érkező honfi- és versenytárs leterítése tette emlékezetessé a profi golfozók kanadai nyílt bajnokságának vasárnapi finisét.

 

Kezdjük a sporthírrel: a legnevesebb golfkörverseny, a tengerentúli PGA Tour égisze alatt megrendezett RBC Canadian Open négy fordulója után ketten holtversenyben zártak az élen. A kanadai Nick Taylor és az angol Tommy Fleetwood rájátszást vívott a győzelemért, és a negyedik szakaszon Taylor egy csodálatos gurítással megnyerte a kilencmillió dollár összdíjazású tornát.

 

Ezt megelőzően legutóbb 1954-ben nyerte meg kanadai golfozó a Canadian Opent, úgyhogy a régen várt újabb diadal hatalmas ünneplésbe torkollott. Taylor barátja, Adam Hadwin például egy üveg pezsgővel rohant a győztes felé, és már nagyban locsolta őt, amikor egy túlbuzgó biztonsági őr NFL-játékosokat idéző mozdulattal a földre vitte.

EZ TÖRTÉNT


KICSIT KÖZELEBBRŐL



VÉGÜL LASSÍTVA


A biztonsági ember abban a hiszemben volt, hogy egy szurkoló rontott be a pályára, csakhogy Hadwin a világranglista 70. helyezettje, maga is indult a versenyen, nem is játszott rosszul, holtversenyben a 12. helyen végzett – azaz hivatalból tartózkodott a közelben. „Csak golfban fordulhat elő, hogy egy profi játékos annyira nem sportos kinézetű, hogy civil öltözékben összetévesztik őt egy tiltott területre bemászó nézővel” – jegyezte meg viccesen az esetről beszámoló szakportál, a Golf Digest.

„A szemem sarkából láttam, hogy elég szép megállításban volt része. Később láttam őt talpon, úgyhogy remélem, minden rendben van vele, és másnap sem arra ébred majd, hogy eltörött egy-két bordája” – kommentálta a történteket Taylor.

Jó hír, hogy a jelek szerint Hadwin nem sérült meg, megbeszélték a történteket a társai által gyorsan megfékezett biztonsági őrrel, sőt humoránál maradt: Twitter-posztban javasolta, hogy az esetet megörökítő fotót állítsák ki a világ talán leghíresebb múzeumában, a párizsi Louvre-ban…


Az ereklyévé váló palack méltó nyughelye pedig a kanadai golfmúzeum…


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik