Csupasport: így edzenek a legkeményebb tengerészgyalogosok

K. Z.K. Z.
Vágólapra másolva!
2023.02.03. 19:05
Címkék
A Navy SEAL elitcsapatába csak a legjobb formában lévő katonák kerülhetnek be, lássuk, milyen feladatokat várnak tőlük a mindennapi tréningek során.

A Navy SEAL, azaz az amerikai haditengerészet különleges egysége a világ egyik leghíresebb katonai alakulata. A kőkemény kiképzésekről rengeteg cikk és videó van fent az interneten, a fitnessvolt.com oldalon pedig egy korábbi tengerészgyalogos, Patrick Dale írt hosszú cikket a SEAL néhány edzéséről.

Lássuk, mi kell a felvételi esélyéhez! A következőkben írt számok a szükséges minimumot jelentik, amit illik túlteljesíteni, ha valaki be akar kerülni az egységbe. Kezdésnek maximum tizenkét és fél perc alatt mellúszásban le kell úszni 500 yardot (450 méter), tíz perc pihenő után két perc alatt legalább ötven fekvőtámaszt, majd tíz perc pihenő után ugyanennyi felülést megcsinálni, ezek után újabb tíz perc szusszanást követően legalább tíz húzódzkodást kell tudni elvégezni, végül a szokásos pihenő után tizenkét perc alatt másfél mérföldet, mintegy 2.5 kilométert futni.

Az egyre durvább feladatokat a Csupasporton mutatjuk be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik