Sportlövő-vb: Péni István 300 méteren csak egy körrel maradt le a bronzról

Vágólapra másolva!
2022.10.26. 11:41
null
Péni István tizedik helyével zárult a kairói sportlövő-vb (Fotó: Nemzeti Sport)
Péni István az összetettben nyert keddi bronzérme után szerdán a tizedik helyen végzett a nagyöbű szabadpuska fekvő testhelyzetű versenyében a Kairóban zajló sportlövő-világbajnokság utolsó előtti versenynapján – írja az MTI.

Az UTE kétszeres Európa-bajnok, olimpiai ötödik sportolója a nemzetközi szövetség honlapja szerint az olimpia műsorán nem szereplő 300 méteres, 60 lövéses versenyt 596 körrel zárta és lett tizedik úgy, hogy a bronzérmes osztrák Alexander Schmirl egy körrel ért el jobb eredményt nála.

A világbajnoki címet a norvég Simon Claussen szerezte meg 599 körrel, a második helyen pedig a lengyel Tomasz Bartnik végzett 598-cal.

A magyarok számára ezzel véget ért a világbajnokság, melyet három bronzéremmel zártak. Péni keddi érmes produkcióját megelőzően a juniorok között a férfi puskások 50 méteres fekvő versenyszámában Török Ferenc, női sportpisztolyban pedig Jákó Miriam végzett a harmadik helyen.

A vb-n nyolc olimpiai egyéni számban osztottak ki négy-négy kvalifikációs helyet a 2024-es párizsi játékokra. A magyarok az ötkarikás számokban nem kerültek döntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik