Sportlövészet: Mészáros és Pekler volt a legjobb puskás

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2022.02.13. 18:35
null
Mészáros Eszter (Fotó: Földi Imre)
A puskásoknál a még junior korú Mészáros Eszter, a pisztolyosoknál pedig Major Veronika és Tátrai Miklós is remekül szerepelt a sportlövők harmadik légfegyveres Európa-bajnoki válogatóviadalán.

A Százhalombattán rendezett verseny szombati napján a pisztolyosok szerepeltek, s a teljes hétvége legkiemelkedőbb eredménye is ekkor született, a riói olimpikon Tátrai ugyanis remek, 584 körös eredményt ért el az alapversenyben, ami nemzetközi szinten is kiválónak számít. A BHSE lövője később a fináléban harmadik lett, a győzelmet meglepetésre Farkas Roland szerezte meg.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a női pisztolyosoknál a tokiói olimpikon Major Veronika az alapban (578 kör) és a döntőben (241.9 kör) is a legjobb volt.

Vasárnap a puskások következtek. A férfi mezőnyben ezúttal nem állt lőállásba Péni István, távollétében pedig az esélyeknek megfelelően Pekler Zalán volt a legjobb, az alapversenyben 628, a döntőben 252.3 körrel lett első.

A nőknél az összevont finálét a tokiói játékokon légpuskában 20. Mészáros Eszter nyerte meg egészen nagyszerű, 253.3 körös produkcióval. Mészáros a junior lányok mezőnyében lőtte az alapversenyt, 630.1 körös eredménye viszont nem csupán a korosztályban, hanem az egész mezőnyt tekintve a legjobb volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik