Lósport: jön a 14. Nemzeti Vágta – ismét nézők előtt

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.10.01. 17:50
null
Hétvégén Nemzeti Vágta
Újra a lovak dübörgésétől lesz hangos a Hősök tere – a 14. Nemzeti Vágtát újra nézők előtt rendezik meg a hétvégén. Az évtizedes hagyománnyal rendelkező megméretés döntőjét még a televízió is élőben közvetíti október 3-án – emelte ki a programszervezők közleménye. Csütörtökön a sorsolás is elkészült.

„A Nemzeti Vágta ma már fogalom, egy olyan kulturális gyűjtőnév, mely a lovaglás szenvedélye mellett igazi csemegét jelent a rajongók számára – fogalmaz a Nemzeti Vágta közleménye. – Mindezt erősíti a Nemzetközi Futam is, melynek sorsolására tegnap került sor, hagyományosan a Bábolna Nemzeti Ménesbirtokon. A 2021-es Nemzetközi Futamban részt vevő országok a következők: Magyarország, Ausztria, Horvátország, India, Mongólia, Szlovénia, Suriname, Törökország, Nagy-Britannia, Olaszország, Csehország és Románia. A sorsolás során kiderült az előfutamok sorrendje, valamint hogy a versenyen melyik nagyszerű shagya-arab fajtájú lóval indulhatnak, melyet a Ménesbirtok bocsát rendelkezésükre.”

A hétvége programjához tartozik még a Kishuszár Vágta, a Fogatvágta, a Jótékonysági Sztárfutam és természetesen a Nemzeti Vágta futamai is.

„Szombat-vasárnap olyan show-számokat láthat még a közönség, mint a szimultán díjugratás, az üldözéses négyesfogathajtó-verseny, vagy a népszerű kocsitolás. Ezen kívül hagyományos történelmi lovas felvonulással, dámalovas bemutatóval, csatajelenetekkel és a Győri Ördöglovasok bemutatójával is készülnek a szervezők sok más érdekes programelem mellett” – emelik ki.

A döntő futamok a rendezvény zárónapján, október 3-án, vasárnap lesznek. Ezeket élőben közvetíti a Duna Televízió.

„A Nemzeti Vágta elmúlt éveinek eredményei azt igazolják, hogy a történelmi hangulatú lovas esemény beépült a köztudatba, széleskörű népszerűségnek örvend. Beváltotta célkitűzéseit és a hagyományőrzés különleges, szórakoztató, nemzeti egységet teremtő eszköze lett” – olvasható a közleményben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik