Súlyemelő-vb: Baranyai még sincs rendben? Visszalépett

Vágólapra másolva!
2015.11.24. 19:08
A houstoni súlyemelő-vb ötödik napján lépett volna dobogóra Baranyai János, de csak a mezőny bemutatása alatt lépett „színpadra”. Visszalépett.

Az október 24–25-i országos bajnokságot kihagyta a 85 kilós Baranyai János, miután nem sokkal előtte combizomszakadást szenvedett. Három hetet kihagyott (csak felsőtestre edzett), és érthetően nagy produkcióra nem számíthattunk tőle. Már az is merészségnek tűnt, hogy az eredetileg beírt nevezési súlyát, a 340 kilót nem csökkentette Houstonban a szakvezetőség.

Magyar idő szerint kedd este a C-csoportban volt jelenése, de csak egy percig tartott a „szereplése”. A mezőny bemutatása során hetediknek szólították, majd a versenyen az indonéz Jamadulin után következett – volna. 50 másodperce volt, hogy megjelenjen szakítani, aztán 40, 30... A lapozók 29-nél rohantak be, és 142 kilót raktak fel. Erre is Jamadulin jött ki, Baranyai neve mellett pedig szaggatott vonallal kihúzták az eredményrubrikát. Visszalépett.

A sérülés súlyosságát tekintve nem meglepetés, az inkább, hogy Dobos Imre, a Magyar Súlyemelő-szövetség elnöke mindenhol azt nyilatkozta a rajt előtt, hogy Baranyai rendben lesz a világbajnokságon...

„Az előzmények ellenére optimistán álltunk a versenyhez. A bemutatás után visszamentünk melegíteni, és egy darabig minden jól ment, Jani simán kiszakította a százhúszat is. Százharminc kilón viszont ugyanabban a régióban jelentkezett fájdalom, ahol októberben megsérült a combja, húzta a lábát, így nem kockáztathattunk” – világította meg az okokat Ördögh István szövetségi kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik