Sportlövő-vb: Sidi döntős fekvőben a müncheni vb-n

Vágólapra másolva!
2010.08.02. 09:42
A légpuskában ezüstérmes Sidi Péter bejutott a férfi kisöbű sportpuska 60 lövéses fekvő számának döntőjébe a müncheni olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon.

A szombati második helyével ötkarikás kvótát szerző komáromi versenyző hétfő reggel is kitűnően lőtt, mindössze két kilences „csúszott be" a sorozatába, így az ötödik helyen került a fináléba.

A magyar csapat tájékoztatása szerint szép időben rendezték meg az alapversenyt a német városban, s a viadal színvonalát jelzi, hogy ketten lőttek 599, hatan pedig 598 kört, azaz három kilencessel már nem lehetett a nyolc közé jutni.

A tavalyi év legjobb férfi sportlövőjének megválasztott Sidi döntőbe jutása azért is nevezhető bravúrosnak, mert a finalisták közül rajta kívül csak az amerikai Matthew Emmons tudott légpuskában is a nyolcba jutni.

Ebben a számban 140 induló volt, a vasárnapi selejtezőből 71-en jutottak tovább, s lőhettek hétfőn is. A magyarok közül a mindössze 21 éves Hári Péter is nagyon jól szerepelt, vasárnap 596 körös eredménnyel biztosította helyét az újabb versenyben, hétfőn pedig 595 kört ért el, s ezzel a 36. helyet szerezte meg. Jákó Csaba (586 kör) a selejtezőből nem jutott tovább.

A szám döntőjére 10.45 órakor kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik