Kazincbarcikán nyerte a negyeddöntő első mérkőzését a MAFC

Vágólapra másolva!
2008.02.07. 21:59
Az utóbbi hetekben az NB I Liga Kiemelt-csoportjában remekül szereplő Vegyész RC-Kazincbarcika férfi röplabda csapata szerda este hazai pályán kapott ki a MAFC-tól a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Azt, hogy nem lesz unalmas mérkőzés, már a nyitó szett eleje is megmutatta, hiszen gyorsan peregtek a pontok, és a vendégek szereztek előnyt (6:8). Mindkét csapat igyekezett a saját ritmusában játszani, szép dolgokat láthatott a közönség, és azt, hogy a fővárosiak tartották a különbséget (11:13).

A folytatásban kicsit leült a Vegyész RC, így 15:20-nál Daniel Oravecnek időt kellett kérnie. 19:23-nál még megpróbálta ugyanígy pezsdíteni együttesét a hazai edző, de a MAFC Forgó Nándor bombájával vezetést szerzett.

A második felvonás elején, Kovács Zoltán remek szervái után igen hamar, már 4:2-nél időt kért a vendégek edzője, de az első kötelező pihenőre megmaradt a különbség (8:6). Három hazai pontot követően teljes tanácstalanság lett úrrá a túloldalon, majd a három-négyegységnyi különbség állandósult a felek között (16:12). Vocskó György ezután a cserékben kereste a megoldást, hiába, mert a borsodiak felszabadultan játszva egyenlítettek.

A jó Vegyész-ritmus tovább tartott a harmadik játszmában is, 9:6-nál joggal a zúgott a közönség tapsa. Minderre Kovács Zoltán parádés nyitásszériája tett rá egy lapáttal (16:9), míg a túloldal egyre inkább szétesett csapat benyomását keltette (20:12). Forgó rutinjával kúszott feljebb a MAFC, de időben kapcsoltak a hazai fiatalok, és átvették a vezetést.

Takács László nyitásai mattolták a házigazdákat a negyedik játékrész elején (1:5), és a 2:8-as állás sem túl sok jót sejtetett a Vegyész számára. Küzdöttek becsülettel a kazincbarcikaiak, ám már nem tudták megakadályozni a fővárosiak egyenlítését. A döntő szett jó reklámja volt a sportágnak: annak minden szépségét és feszültségét felvonultatta; a végén a vendégek örülhettek. A látottak alapján elmondható, hogy a továbbjutás még nem dőlt el, a visszavágót február 23-án rendezik Budapesten.

MAGYAR KUPA, FÉRFIAK, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Vegyész RC-Kazincbarcika–MAFC-Hartmann-Mapei 2:3 (–20, 18, 18, –17, –11)
Kazincbarcika, 100 néző. Játékvezetők: Szabó F., Csikós
Kazincbarcika: Tóth Milán, Kovács II Z., Lehoczki, Kovács S., Csizmadia, Juhász. Csere: Szántai (liberó), Leidgeb, Germuska. Edző: Daniel Oravec
MAFC: Vocskó M., Hoboth Á., Jahn, Tari, Honti, Forgó. Csere: Németh G. (liberó), Takács L., Takács G., Apró, Tóth Miklós. Edző: Vocskó György
MESTERMÉRLEG:
Daniel Oravec: Rosszul kezdtünk, majd fegyelmezetten játszottunk és felálltunk. A végén a rossz fogadások, illetve a nem hatékony feladások döntöttek.
Vocskó György: Felemás érzéseim vannak a meccs után: a Barcika komoly játékerőt képvisel, mi pedig önmagunkhoz képest hullámzóan játszottunk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik