TCR World Tour: Michelisz a 6. helyen zárta az első futamot a Hungaroringen

Vágólapra másolva!
2023.06.17. 17:34
null
Michelisz Norbert hatodik lett a hungaroringi első versenyen (Fotó: Twitter/Hyundai Motorsport)
Yann Ehrlacher aratott győzelmet a TCR Europe magyarországi versenyhétvégéjének első futamán, amely egyben a TCR World Tour-sorozat negyedik állomásának első viadala. A francia versenyző mögött Néstor Girolami és Mikel Azcona ért célba, Michelisz a hatodik pozícióban zárt a Hungaroringen.

 

Yann Ehrlacher elsőségével ért véget az időmérő a Hungaroringen, így a Cyan Racing francia pilótája várhatta a pole pozícióból a piros lámpák kialvását. Ehrlacher mellől Néstor Girolami, a második sorból Ma Csing-hua és Mikel Azcona vághatott neki az első futamnak. Michelisz Norbert az ötödik helyről rajtolhatott hazai pályán. A mezőny másik magyar tagja, Losonczy Levente a 18. helyre parkolhatta le autóját a rajtrácson.

Ehrlacher jól kapta el a rajtot, és könnyedén megtartotta az első helyet. Mögötte Girolaminak ez kevésbé sikerült, s veszített egy pozíciót Mával szemben. Michelisz számára sem indult jól a futam – Frédéric Vervisch és Santiago Urrutia is bejött elé, aminek következtében visszacsúszott a hetedik pozícióba.

A második kör végén Michelisz visszakerült Urrutia elé, miközben Ehrlacher mögött hármas csata alakult ki a második helyért. Ma végül két pozíciót is veszített, Girolami pedig visszavette a második helyét.

Fél távnál Ehrlacher előnye már közel három másodperc volt az élen, majd meglett a futam első kiesője is Viktor Andersson személyében. A svéd versenyző zárta a legelőkelőbb helyen az időmérőt TCR Europe mezőnyéből, ám a futam elején balesetet szenvedett, majd a bokszutcába többek között bal első defekttel hajtott be.

A futam hajrája a mezőny második felében még hozott néhány izgalmas csatát, ám az élmezőnyben már nem történt helycsere. Ehrlacher győzelemre váltotta pole pozícióját, a dobogón rajta kívül Girolami és Azcona ünnepelhetett. Michelisz a hatodik helyen látta meg a kockás zászlót az első futamon, míg Losonczy a 18. helyen zárt a Hungaroringen.

Győzelmének köszönhetően Ehrlacher a bajnoki tabella első helyére ugrott, Michelisz pontegyenlőséggel követi őt a második pozícióban.

Folytatás vasárnap 12 órakor a második futammal!

A bajnokság élmezőnye hét verseny után: 1. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) 179 pont, 2. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 179, 3. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 148, 4. Rob Huff (brit, Audi) 136, 5. Néstor Girolami (argentin, Honda) 132

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik