Kamion Eb: Kiss Norbert megállíthatatlan, növelte előnyét

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2023.06.25. 18:24
null
Fotó: Kiss Norbi Média
Kiss Norbert mindkét vasárnapi verseny végén a dobogóra állhatott Poznanban: az első futamot megnyerte, a fordított rajtrácsoson harmadikként végzett. A négyszeres Európa-bajnok magyar tovább növelte előnyét a kamion kontinensbajnokság összetettjében.


Bérelt helye van a dobogón. Kiss Norbert elképesztő iramot diktál a kamion Európa-bajnokságon, sikert sikerre halmoz, és három hétvége után már harminc pont az előnye az összetettben Jochen Hahn előtt. A Révész Racing magyar pilótájáról ezen a hétvégén újfent kiderült, hogy gyorsan és jól alkalmazkodik az új kihívásokhoz: az egész mezőny számára ismeretlen poznani aszfaltcsíkon két győzelmet, egy harmadik és egy ötödik helyet szerzett.

Az időmérő edzést és az első futamot mindkét nap megnyerte, ami azt jelenti, hogy az idei 12 futam közül nyolcnak a végén ő állhatott a dobogó legfelső fokára.

„Vasárnap is az volt a cél, hogy az időmérőt és az első versenyt is megnyerjük, ez sikerült is – nyilatkozta Kiss. – Az első futam kalandosra sikerült, mert a rajt után mögöttem hárman próbáltak egymás mellett befordulni az első kanyarban és ez nyilván nem sikerült: ütköztek, az egyik autó a szalagkorlátnak csapódott. Piros zászló és új rajt következett, ami szerencsére szintén jól sikerült, eljöttem az első helyen és végig vezetve nyertem. A fordított rajtrácsos futamon a nyolcadik helyről indulva folyamatosan lépegettem előre, és végül harmadik lettem, aminek nagyon örültem. Büszke vagyok a csapatra, hogy egy mindenki számára új pályán ilyen jól sikerült a hétvégénk.”

Kiss a vasárnapi két dobogós hellyel immár harminc pontra növelte az előnyét az összetettben.

KAMION EB, 3. FORDULÓ, POZNAN
3. verseny:
1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 21:50.814, 2. Hahn (német, Iveco) 7.682 másodperc hátrány, 3. Lenz (német, MAN) 8.022 mp h. 4. verseny: 1. Antonio Albacete (spanyol, MAN) 21:55.319, 2. Lenz (német) 6.034 mp h., 3. Kiss 6.486 mp h.

Az Eb állása: 1. Kiss Norbert 150, 2. J. Hahn 120, 3. Lenz 103

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik