Kamion Eb: Kiss Norbert futamgyőzelemmel kezdett Poznanban

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2023.06.24. 18:09
null
Kiss (jobbra, pirosban) rajt-cél győzelmet aratott az első futamon (Fotó: Kiss Norbi Média)
Kiss Norbert tovább folytatta győzelmi sorozatát Poznanban: megnyerte az első versenyt, és ötödikként végzett a második, fordított rajtrácsos futamon.

Ismeretlen pálya? Sebaj! A négyszeres Európa-bajnok Kiss Norbert megérkezett a mezőny nagy része számára ismeretlen poznani aszfaltcsíkra, pillanatok alatt alkalmazkodott a körülményekhez, megnyerte az időmérő edzést, majd a pole-ból indulva az első futamot is. Simán, senkitől sem veszélyeztetve.

„Nyilván nem F1-es szintű aszfaltcsík, de nagyon jó hangulata van annak, hogy az erdőben, a fák között autózunk – mondta Kiss Norbert. – Kicsit hullámos az aszfalt, jól megdolgoztatja a futóművet, a külső felvételeken látszik is, hogy az autó szinte lobog a pályán. Az első verseny rajtja jól sikerült, kimaradtam a mögöttem zajló tülekedésből, egérutat nyertem, és onnantól már csak arra kellett figyelnem, hogy elöl is maradjak. Nagyon örülök a győzelemnek!”

A fordított rajtrácsos futamon Kissnek nem volt könnyű dolga, hiszen ezen a pályán elég nehéz előzni, neki azonban mégis sikerült: ötödikként intette le a kockás zászló.

Ez azt jelenti, hogy az összetettben továbbra is a magyar versenyző áll az élen – előnye 19 pont Jochen Hahnnal szemben.

KAMION EB, 3. FORDULÓ, POZNAN
1. verseny: 1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 21:47.568, 2. J. Hahn (német, Iveco) 4.982 másodperc hátrány, 3. Lenz (német, MAN) 5.421 mp h.
2. verseny: 1 Lukas Hahn (német, Iveco) 22:04.431, 2. Halm (német, Iveco) 0.373 mp h., 3. Anderson (brit, MAN) 0.697 mp h, ...5. Kiss 2.063 mp h.
Az Eb állása:
1. Kiss Norbert 122 pont, 2. J. Hahn 103 pont, 3. Albacete 87 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik