Kamion Eb: Kiss mind a négy futamot megnyerte a Slovakiaringen

Vágólapra másolva!
2023.06.11. 17:52
null
Négy – igen, ennyi futamot nyert meg Kiss Norbert két nap alatt a Slovakiaringen (Fotó: Kiss Norbi Média)
A négyszeres Európa-bajnok Kiss Norbert ritkán látott bravúrt mutatott be a kamion kontinensbajnokság szlovákiai viadalán: mind a két időmérő edzést és mind a négy versenyfutamot megnyerte!

Büszkeség. Ez volt leolvasható Kiss Norbert arcáról vasárnap délután a Slovakiaring dobogóján, amelynek legfelső fokát kibérelte ezen a hétvégén. A magyar versenyzőnek 2015-ben jött össze legutóbb a „Grand Slam”, akkor nyerte meg az adott hétvége összes futamát, vagyis a Révész Racinggel most először jött össze a bravúr.

De ne szaladjunk ennyire előre! Kiss ugyanis szombat után vasárnap is megnyerte az időmérő edzést, majd a harmadik versenyen kétszer is (!) elsőként fordult az első kanyarba – az esőben baleset miatt piros zászlóval félbeszakították, majd újraindították a viadalt –, és simán övé lett a győzelem.

„Tudtuk, hogy a rajt nagyon fontos, de szerencsére kétszer is sikerült jól elkapnom, és utána már csak ki kellett építenem a megfelelő előnyt” – mondta Kiss, aki hozzátette: nagyon sok magyar szurkoló utazott el Szlovákiába, úgyhogy olyan volt ez neki, mint a hazai versenye.

És egy negyedik győzelemmel maximálisan meg is hálálta drukkerei bizalmát. A fordított rajtrácsos futamon ellenfeleit tökéletes magabiztossággal utasította maga mögé, és újra neki játszották a Himnuszt.

„A Révész-csapatnak ajánlom ezt a hétvégét, mert bár nyertünk együtt két Európa-bajnoki címet, a négyből négy győzelem egy hétvégén még hiányzott a közös gyűjteményünkből – mondta Kiss. – Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült elérnünk, és ez a csapat érdeme, mert a szombati két győzelem ellenére folytattuk a munkát, hogy még jobbak legyünk vasárnapra. Kétezer-tizenötben sikerült legutóbb négyből négyet nyernem, emlékeim szerint azóta se jött össze senkinek, úgyhogy nagyon büszke vagyok!”

Kiss két versenyhétvége után 15 pont előnnyel vezet az összetettben Jochen Hahn előtt.

KAMION EB, 2. FORDULÓ, SLOVAKIARING
3. verseny:
1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 22:06.513, 2. Lenz (német, MAN) 5.898 másodperc hátrány, 3. Albacete (spanyol, MAN) 6.277 mp h. 4. verseny: 1. Kiss Norbert, 2. Hahn (német, Iveco) 3.710 mp h., 3. Kursim (német, Iveco) 4.461 mp h.
Az Eb állása:
1. Kiss Norbert 96 pont, 2. Hahn 81, 3. Albacete 79

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik