Motoros ütötte el a kenyai rekordert

Vágólapra másolva!
2020.06.28. 18:51
Edzés közben szenvedett súlyos balesetet a félmaratoni világcsúcsát tartó Geoffrey Kamworor, aki több hónapos kihagyásra számíthat.

Mostanság nem lesz esélye versenyt nyerni Geoffrey Kamworornak, és nem azért, mert a koronavírus-járvány miatt pang a sportvilág, elmaradnak az események.

A félmaratoni világcsúcstartóját még csütörtökön, edzés közben, eldoreti otthonától nem messze érte súlyos baleset, és a folytatás még akkor is kérdéses, ha a műtét után az őt kezelő orvos úgy nyilatkozott, az operáció jól sikerült, Kamworor jól van.

„Csak egy kilométerre voltam az otthonomtól, amikor hátulról nekem jött egy motoros. Elestem, megsérült a lábam és a fejem is. Egyébként a motoros felsegített, és kórházba vitt”

– idézték a helyi lapok a 27 éves atlétát, akinek – mint utóbb kiderült – eltört a sípcsontja. A maratoni távon világcsúcstartó Eliud Kipchoge, Kamworor edzőtársa jobbulást is kívánt neki.
„A világ tele van bizonytalansággal, ezek egyike az, ami csapattársammal és barátommal történt. Minél gyorsabb felépülést kívánok neki.”

Kamworor 2017-ben és 2019-ben is megnyerte a New York-i maratonit, míg a 2016-os riói olimpián a 11. helyen végzett 10 000 méteren. Az idén akkor sem védhette volna meg a címét New Yorkban, ha egészséges, hiszen – ahogyan arról beszámoltunk – szerdán törölték a patinás eseményt, 2020-ban legfeljebb virtuálisan lehet teljesíteni. Kamworor akkor, még a baleset előtt úgy fogalmazott, hogy bár szomorú, elfogadja a döntést és arra készül, hogy 2021-ben ismét a legjobb legyen. Az idény elején épp lemaradt arról, hogy a félmaratoni világbajnokságon ismételjen, hiszen éppen kitört a járvány, ezért márciusról október 17-re tolták el a gdyniai megméretést. A kenyai atléta szeptember 15-én a koppenhágai félmaratonin 58:01-es idővel állította fel a világcsúcsot.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik