Nincs mese, megyünk tovább – Bánkuti Zsolt

KRASZNAI BENCE (Baki)KRASZNAI BENCE (Baki)
Vágólapra másolva!
2024.04.07. 13:11
Bánkuti Zsolt csalódott az Azerbajdzsánban történtek miatt (Fotó: Török Attila, archív)
Egyik szabadfogású sportolónk sem jutott túl a negyeddöntőn, így biztosan kvóta nélkül maradunk a Bakiban zajló birkózó európai olimpiai kvalifikációs verseny záró napján. A fogásnem szövetségi kapitánya, Bánkuti Zsolt a helyszínen értékelte a történteket.

– Hogyan értékeli a történteket? 
– Nem túl jól... Hideg zuhanyként értek az események, különösen Ligeti Dani és Bajcajev Vlagyiszlav veresége – felelte Bánkuti Zsolt a helyszínen. 

– Előbbi túl későn kezdett zárkózni a lengyel Koscialek ellen? 
– A zónaszéli helyzetnél láttam, hogy megzavarta, szerintem ha az nincsen, akkor hozza a mérkőzést. Tanácstalan vagyok Danival kapcsolatban. A vb-n nem jött össze a kvóta, pedig ott nagyon ment. Ennek ellenére nem temette magát, dolgoztunk tovább, és tényleg minden tőle telhetőt megtett a sikerért. 

– Hogyan látta Bajcajev Vlagyiszlav teljesítményét? 
– Nem tudom, hova tenni, mert ahogyan azt már többször megmutatta, ennél sokkal jobban tud birkózni. Ha ezt a meccset hozza, akkor gyakorlatilag megvan a kvalifikációja, hiszen a kvótameccses ellenfele, a lengyel Radoslaw Baran sajnos megsérült, nem tud kiállni a fehérorosz ellen. 

– Úgy láttuk, Kuramagomedov Murad szépen helyt állt.  
– Ezúttal valamiért nehezen hozta a súlyát, és ez látszódott is az első meccsén. Nem birkózott jól, de nyert, s aztán kezdett magához térni. Chamizo ellen ha jobban megnyomja a második menet elejét, akkor valószínűleg fordítva ítélik a passzivitást, és akkor az egy-egyes állás neki kedvezett volna. Kettő-nullánál már nem akart többet akciózni az olasz, és rajta sajnos nagyon nehéz pontot csinálni.  

– Mennyire törték meg a csapatot az események? 
– Nincs mese, megyünk tovább. A most történtektől függetlenül nagyon bízom a srácokban, tudom, hogy képesek a kvalifikációra. Remélem, az isztambuli világkvalifikációs versenyen meglesz a munkánk eredménye. 

A kötöttfogásúakhoz hasonlóan szabadfogásban sem szereztünk kvótát Bakiban, ahol Nagy Bernadett (76 kg) révén egy Párizsba szóló repülőjeggyel gazdagodott a magyar sport. Jelen állás szerint három birkózónk lehet ott a francia fővárosban, Nagy mellett a két világbajnok, Losonczi Dávid (kf, 87 kg) és Muszukajev Iszmail (szf, 65 kg).

A birkózóknak egyetlen lehetőségük maradt a kvótaszerzésre, május 9. és 12. között Isztambulban rendezik a világkvalifikációs viadalt. 

EURÓPAI OLIMPIAI KVALIFIKÁCIÓS VERSENY, BAKI 
Vasárnap 
Szabadfogás 
74 kg. Nyolcaddöntő: Kuramagomedov Murad–Elbakidze (grúz) 5:2. Negyeddöntő: Chamizo (olasz)–Kuramagomedov 2:0. 
86 kg. Selejtező: Friev (spanyol)–Püspöki Patrik 3:0. 
97 kg. Negyeddöntő: Hustin (fehérorosz)–Bajcajev Vlagyiszlav 6:1. 
125 kg. Negyeddöntő: Koscialek (lengyel)–Ligeti Dániel 7:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik