P. K. 2021.09.24 17:54

UEFA: a Young Boys „röhejes büntetése” újabb példa – lapszemle

Az Európai Labdarúgó-szövetség lényegében érdemi intézkedés nélkül lépett túl a Young Boys drukkereinek a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn az UEFA-nak célzott üzenetén – írja a Magyar Nemzet, annak kapcsán, hogy a svájci klub tízezer eurós büntetést kapott a szurkolók molinója miatt, ami a mérkőzés alatt végig látható volt.

A Young Boys-szurkolók üzenete

 

A Bajnokok Ligája selejtezőjének rájátszásában a Young Boys–Ferencváros mérkőzésen – amit a Ferencváros 3–2-re elvesztett – a hazai drukkerek félreérthetetlenül üzentek az UEFA-nak.

 
UEFA, FIFA: szörnyű kettős mérce – súlyos büntetések itt, semmilyen következmény ott

„Equal game? You're a fucking shame!” – írták ki öles betűkkel egy durván húsz méter hosszú, egy méter magas drapériára – emlékeztet a Magyar Nemzet cikke. A drapériát jól lehetett látni, le is fotózták, az UEFA-nak nem kellett nyomoznia tárgyi bizonyítékért.

A Young Boys vezetőinek lehetett okuk a félelemre. Ehhez képest beérte tízezer eurós büntetéssel, amint az a szövetség friss jelentésében olvasható.

A lap szerint ez a döntés, a Magyarországot a napokban, illetve az elmúlt hónapokban sújtó büntetések után, illetve azt követően, hogy a Ferencváros–Young Boys mérkőzés után az FTC azért kapott 20 ezer eurós bírságot mert a szurkolói eltorlaszolták a lépcsőt (érdekesség, a svájciaknak ugyanazért csak 18 ezret kellett fizetniük), ismét az UEFA által alkalmazott kettős mérce bizonyítéka.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége csütörtökön tiltakozott az UEFA és a FIFA büntetési gyakorlatában tetten érhető kettős mérce ellen.

 

2021.10.02 22:30:07

Bajnokok Ligája BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A harmadik évezred ugyanis a sportban is egyre kevésbé a csodák kora. Még azt sem állíthatom, hogy mindent a racionalitás ural, mert egyre több nyugtalanító, irracionális elemmel kényszerülünk szembesülni. Ezért inkább maradjunk annyiban, a hősök és a hőstettek mintha kiveszőben lennének.

2021.09.30 21:59:35

Bajnokok Ligája BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. A mérgek a háttérből pusztítanak.

2021.09.30 21:57:58

Bajnokok Ligája MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A futballklub a Sheriff nevű cégcsoport egyetlen legális exportcikke, a birodalom többi érdekeltsége (amelybe a szupermarketektől az építőipari cégeken át a médiáig nagyon szerteágazó vállalkozások tartoznak) az inkább önkényes határokon belül prosperál, meglehetősen hatékonyan.

2021.09.29 23:40:52

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Csak nyomokban található a keretben »hazai« játékos.c

2021.09.29 17:36:33

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Tartalékosan állt ki a torinói csapat a Chelsea ellen, de Chiesa találatával az olaszoké lett a három pont.