Nem indul a bundabotrányba keveredett Fenerbahce

Vágólapra másolva!
2011.08.24. 19:20
null
A Fener szurkolói az idén nem láthatják kedvenceiket a BL-ben (Fotó: Action Images)
Címkék
A Török Labdarúgó-szövetség visszaléptette a Bajnokok Ligájától a török bajnok Fenerbahcét. Az országban zajló bundabotrány miatt több eljárás is folyik az isztambuli klub ellen, ezért nem indulhat az európai sorozatban.

A lépésre az UEFA tett javaslatot a török szövetségnek, a török labdarúgást sújtó bundabotrány középpontjában ugyanis a Fenerbahce áll – a csapat vezetői a vádak szerint olyan sikeresen bundázták meg az előző idény bajnoki meccseit, hogy a gárda megnyerte a bajnokságot.

A TRABZONSPOR UGRIK BE

Az UEFA ötfős rendkívüli bizottsága szerda este úgy döntött, hogy a Süperlig 2. helyezettje, a Trabzonspor induljon a Fener helyett a BL-ben.

Helyi lapértesülések szerint legalább 19 mérkőzés végkimenetelét manipulálták, jelenleg is több mint 30 játékossal és sportvezetővel szemben folyik hivatalos vizsgálat, így többek között Aziz Yildirim, a bajnok Fenerbahce elnöke ellen.

A Fenerbahce török bajnokként főtáblás lett volna a BL-ben, a harmadik kalapból várhatta volna a szerda kora esti monte-carlói sorsolást.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik