S. T. J. 2021.04.19 23:17 Frissítve: 2021.04.19 23:21

Kitört a háború: jön a Szuperliga!; Tét: az aranyérem és a bennmaradás

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

 

Kettős győzelemmel, 56 gólos különbséggel jutott túl az Olaszország elleni vb-selejtezős párharcon a magyar női kézilabda-válogatott. Elek Gábor szövetségi kapitány szerint ez a két, hazai környezetben megvívott találkozó arra jó volt, hogy a keret feszültségmentesen együtt tölthessen egy hetet, és részben frissíteni lehessen a játékosokat az idény végi hajrá előtt. A szakvezető a Nemzeti Sportnak azt mondta, a játékosok úgy álltak hozzá ezekhez a meccsekhez, ahogy kell, nem vállrángatva. Elek szerint „aki nem látja, hogy előreléptünk, az csak azért van, mert nem is akarja”.

Kozák Danutáéktól eltekintve, akik az itthoni hűvös időjárás miatt két héttel tovább maradnak a tervezettnél a portugáliai Montebelóban, minden magyar kajak-kenus csapat hazaérkezett a meleg égövi edzőtáborozásból. Hüttner Csaba szövetségi kapitány elmondta, volt egy időszak, amikor Portugáliában eldurvult a vírushelyzet, emiatt a csapatok egy részét át kellett telepíteni Sevillába. A dél-afrikai edzőtáborozás viszont semmiféle biztonsági és egészségügyi kockázatot nem jelentett. Noha az európai szövetség törölte a duisburgi kontinensbajnokságot, elképzelhető, hogy mégsem marad el az Európa-bajnokság.

A női kerékpársport elit klubja, a számos klasszist – köztük a regnáló országúti világbajnok Anna van der Breggent – soraiban tudó holland world tour csapat, az SD Worx június elsejétől kétéves szerződést köt a három szakágban is kimagaslóan teljesítő, 19 éves Vas Kata Blankával. Az elmúlt három évben a belga Doltcini-Van Eyck Sport-Proximus alakulatát erősítő kiskunlacházi bringás Junior mellékletünknek arról is beszélt, számára fontos volt, hogy olyan helyen folytassa a pályafutását, ahol a jövőben is mindhárom szakágban (terepkerékpár, hegyikerékpár, országút) versenyezhet.

2021.05.13 23:40:01

Bajnokok Ligája SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ne áltassunk senkit, hogy ezzel a döntéssel igazából a szurkolóknak teszünk jót.

2021.05.05 20:35:25

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Helyzetek sorát hagyta ki a londoni csapat, kétszer a kapufát találta el, de így is 2–0-ra nyertek Tuchelék.

2021.05.04 20:25:27

Bajnokok Ligája B. Á., H. D.

A manchesteri együttes története során először jutott be a sorozat fináléjába.

2021.05.03 13:44:13

Bajnokok Ligája H. D.

Az egyik fő témát a Szuperliga bukása szolgáltatta Berkesi Juditnak és Hajdú B. Istvánnak. (x)

2021.04.28 11:21:41

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS (percről percre), VÉGH JÁNOS (összefoglaló)

A PSG megszerezte odahaza a vezetést az angol csapat ellen, aztán a második félidőben hibát hibára halmozott.