P. V.
2023.02.09 09:21 Frissítve: 2023.02.09 09:30

Ifi BL: Kanta József elmondta, mivel vigasztalta tizenegyest kihagyó játékosát

Búcsúzott az ifjúság Bajnokok Ligájától az MTK, miután 1–0-s vereséget szenvedett odahaza az Ajaxtól. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Kanta József vezetőedző értékelte csapata teljesítményét, s külön kitért a hosszabbításban tizenegyest hibázó Kovács Mátyásra is. 

Kanta József erős személyiségnek tartja Kovács Mátyást (7), aki óriási értéke az MTK-nak (Fotó: Árvai Károly)


„Nagyon büszke vagyok a csapatra, amit a mérkőzés előtt elterveztünk, taktikát kidolgoztunk, azt maradéktalanul végrehajtották.
Nagyon jól tolódtuk le védekezésben a területeket, az Ajax nem tudott mögénk kerülni, pedig a játékosai igen nagy sebességgel képesek játszani. Sőt, az első félidőben néhány kontralehetőségünk is volt, helyzeteket tudtunk kidolgozni. Sajnálom, hogy egy kétes tizenegyessel alulmaradtunk, s azt is, hogy a végén nekünk nem sikerült értékesíteni a büntetőt. Megvolt az esély a továbbjutásra, talán több nagyobb lehetőségünk volt a gólszerzésre, mint az Ajaxnak, de ezeket nem használtuk ki. Mi a tanulsága ennek a meccsnek? Az, hogy a játékosoknak mindennap ilyen mentalitással kell dolgozniuk, mert ma megalkuvást nélkül mentek és csinálták a dolgukat. Igazán megérdemelték volna, hogy eljussanak a tizenegyespárbajig
” – értékelt Kanta József, az MTK U19-es csapatának vezetőedzője.

Kitért Kovács Mátyásra is, aki remek teljesítményt nyújtott a mérkőzésen, de a hosszabbítás perceiben megítélt tizenegyest nem sikerült értékesítenie. Kanta erős személyiségnek tartja őt, de biztosan megviseli ez a hiba.

„Beszéltem már vele, elmondtam neki, hogy még sok szép dolog fog vele történni a futballpályán, lesznek boldog pillanatai bőven, amit ő most még el sem tud képzelni. Ugye, ő már az MTK első csapatában játszik, meghatározó játékos, elég sok gólt szerzett és még nagyon sokat fog szerezni, akár hasonló mérkőzéseken is, akár a felnőtt BL-ben. Ehhez megvan minden adottsága, s ez egy kiváló lecke, hogyan dolgozza fel magában, hatással lesz-e a teljesítményére, vagy gyorsan túl tudja magát tenni ezen. Óriási értéke a klubnak, s akár a magyar labdarúgásnak is óriási értéke lehet.”

NÉZZE MEG A TELJES SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT!

UEFA IFJÚSÁGI LIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT

MTK Budapest–Ajax (holland) 0–1 (0–0)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1500 néző. Vezette: Jaanovits (észt)
MTK: Csenterics – Varga D. (Lépő, 76.), Csernák, Matviiv, Anokye – Mensah, Szőke, Horváth A. – Molnár Á., Kovács M. – Barkóczi (Vasvári, 76.). Vezetőedző: Kanta József
AJAX: Setford – Alders, Gooijer, Henry, Van Bohemen – Gorter, Misehouy, Agougil – Kalokoh, Boerhout, Banel. Vezetőedző: Frank Peereboom

Gólszerző: Misehouy (58. – 11-esből) 

2023.03.19 21:54:22

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Évről évre némileg változnak az erőviszonyok, most éppen Itália felől fúj a szél, a mezőny negyede innen kerül ki, a hatodrésze meg Angliából, ez a két ország képviselteti magát mindhárom sorozatban.

2023.03.15 20:04:22

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A Napoli a visszavágón is könnyedén győzött – 17 év után újra három olasz klub a negyeddöntőben.

2023.03.15 20:37:05

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Odahaza is megverte a „vörösöket”, magabiztosan masírozott a legjobb nyolc közé a címvédő.

2023.03.14 20:34:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Megőrizte előnyét idegenben az olasz csapat, a hajrában nagyon balszerencsés volt a Porto.

2023.03.14 18:22:06

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A norvég csatár a harmadik játékos, aki egy meccsen öt gólig jutott a Bajnokok Ligájában.